Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy J3 (2017)

Samsung Galaxy J3 (2017)
Scherm 5 inch
Camera 5 megapixel
Prijs

Nieuwe Galaxy J3 is betaalbare budgetsmartphone

De Samsung Galaxy J3 (2017) is een budgetvriendelijke smartphone die alles aan boord heeft wat je van een moderne telefoon verwacht. Met degelijke hardware en genoeg werkgeheugen is het toestel klaar voor alle taken die iedere dag weer terugkomen. Denk hierbij aan het versturen van WhatsApp-berichten, het checken van je Facebook of het bijhouden van je Twitter-feed.

De J-serie van Samsung staat erom bekend voor niet al te veel geld goede telefoons af te leveren. De serie bestaat doorgaans uit meerdere toestellen, die in formaat variëren. Zo bestond de serie in 2016 uit de kleine, goedkope Galaxy J3 (2016), terwijl de grotere, iets duurdere Galaxy J7 (2016) ook phabletliefhebbers met een klein budget tevreden stelde.

De Samsung Galaxy J3 (2017) in vogelvlucht

Samsung heeft de Galaxy J3 (2017) wederom voorzien van degelijke hardware voor de prijs die je er voor betaalt. Verwacht niet dezelfde prestaties als een high-end smartphone, maar voor alledaagse taken heb je vermogen genoeg. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 5 megapixel-camera achterop, 2 megapixel-camera voor selfies
  • Voorzien van Android 7.0 (Nougat) en TouchWiz
  • Exynos 7 Quad 7570-chipset met vier cores, bijgestaan door 1,5GB aan werkgeheugen
  • 16GB aan opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de Galaxy J3 (2017)

Het 5-inch scherm van de Galaxy J3 (2017) heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat is op een formaat van 5 inch scherp genoeg om geen pixels te zien, maar ook niet zo hoog dat het veel extra rekenkracht vereist. Zo heb je lekker scherp beeld, zonder dat je accu leeggetrokken wordt door pixels die je toch niet ziet.

Onder de motorkap van de Galaxy J3 (2017) bevindt zich een accu van 2600 mAh. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar het toestel is niet voorzien van hardware die veel stroom vereist. In de praktijk gaat de accu van het toestel dan ook gemakkelijk een dag mee. Fanatieke gebruikers zullen er misschien goed aan doen een powerbank mee te nemen, maar de doorsnee gebruiker die af en toe wat berichten stuurt haalt zonder problemen een hele dag.

Met Android 7.0 (Nougat) krijg je toegang tot alle features die Google in deze Android-versie gestopt heeft. Denk hierbij aan de verbeterde versie van Doze, het openen van meerdere apps naast elkaar en een nieuw notificatiescherm. Daarnaast bevat TouchWiz een reeks aan handige Samsung-apps, waaronder een volledig uitgeruste Camera-app. Daarin zijn verschillende extra filters en effecten te vinden om je foto’s nog flitsender te maken.

Samsung Galaxy J3 (2017)
Welke Samsung Galaxy J3 (2017) wil je?
Selecteer:
16GB
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Nieuws Iedere week maakt Android Planet een overzicht van smartphones die de afgelopen dagen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij staat? Check dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 36

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Nieuws Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.
Samsung brengt betaalbare Galaxy J3 (2017) uit in Nederland

Samsung brengt betaalbare Galaxy J3 (2017) uit in Nederland

Deals De Samsung Galaxy J3 (2017) is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het is de goedkoopste Android-smartphone die Samsung dit jaar uitbrengt.
Vergelijking: Samsung Galaxy J-serie legt de lat voor budgettelefoons hoger

Vergelijking: Samsung Galaxy J-serie legt de lat voor budgettelefoons hoger

Nieuws Samsung introduceerde deze week de vernieuwde Galaxy J-serie. Deze verbeteringen bieden de budgetvriendelijke Galaxy J3 (2017), Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017).