De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy M53

1/2

Pluspunten

  • Groot 120Hz-scherm
  • Grote accu
  • Android 12 en goed updatebeleid
  • 5G-internet

Minpunten

  • Behuizing van plastic
  • Twee 2 megapixel-lenzen waar je weinig aan hebt

De Samsung Galaxy M53 is een middenklasser met een groot scherm, goede camera en een rappe chip. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Groot en vloeiend amoled-scherm

Het belangrijkste aspect van een smartphone is misschien wel zijn scherm. Hier kijk je immers constant naar als je je telefoon gebruikt. Bij de Galaxy M53 zit dat gelukkig wel snor; Samsung heeft het toestel een 120Hz-amoled-scherm van 6,7 inch gegeven. Hierdoor zijn kleuren helder, is zwart écht zwart en zijn animaties prachtig vloeiend.

Vanwege de dunne schermranden is de Samsung Galaxy M53 ondanks zijn enorme scherm nog relatief compact gebleven. De telefoon is daarnaast erg licht, mede dankzij zijn plastic behuizing. Deze voelt wat goedkoop aan. Gelukkig past er wel een grote 5000mAh-accu in, waardoor de Galaxy M53 gemakkelijk een hele dag meegaat. Opladen gaat met een snelheid van 25 Watt.

Samsung Galaxy M53

Houd je van snelheid? De Samsung Galaxy M53 is dankzij zijn MediaTek Dimensity 900-chip geen wedstrijdwinnaar, maar wel behoorlijk rap. Je kunt dus snel internetten en een beetje gamen met het toestel. Ook ondersteunt hij 5G-internet, dus je kun gebruikmaken van het snelste mobiele netwerk van Nederland.

108 megapixel-camera voor gedetailleerde kiekjes

Voor de fotografieliefhebbers heeft Samsung een 108 megapixel-camera in de Galaxy M53 gestopt. De veel duurdere Galaxy S22 Ultra heeft een soortgelijke camera. Hoewel we niet verwachten dat de foto’s van beide toestellen even goed zijn, is het toch verassend dat Samsung een midrange-toestel uitrust met een dergelijke sensor.

Naast de 108 megapixel-hoofdlens zijn er ook nog een 8 megapixel-ultragroothoekcamera, 2 megapixel-dieptesensor en 2 megapixel-macrolens aan boord. Aan de laatste twee camera’s heb je helaas niet zoveel.

De Galaxy M53 draait uit de doos op Android 12. Samsung staat bekend om zijn fantastische updatebeleid, dus we verwachten dat de Galaxy M53 nog járen mee zal gaan. Dat is altijd prettig, zeker als je van plan bent om het toestel nog lang te gaan gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy M53 is momenteel op een paar plekken in Nederland te koop, voor een prijs van 449 euro. Hiervoor krijg je 128GB aan opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy M53

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu