De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5: vlaggenschip op alle fronten verbeterd

De Samsung Galaxy Note 5 is de opvolger van het grote high-end toestel dat Samsung in 2014 uitbracht, de Galaxy Note 4. Het nieuwe toestel beschikt wederom  over een groot en scherp display, uitstekende specificaties en een stylus waarmee schetsen en tekeningen zijn te maken.

De Galaxy Note 5 wordt aangedreven door een Exynos 7420-chip met een octacore-processor, 4GB aan werkgeheugen en beschikt over 32 of 64GB opslag. Ook zijn er twee camera’s met 16 en 5 megapixels aan boord. Samsung heeft bekendgemaakt dat de Note 5 voorlopig niet in Nederland wordt uitgebracht.

→ Op zoek naar een nieuwe Note? Check dan de Samsung Galaxy Note 8

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Note 5 in vogelvlucht

De Galaxy Note 5 komt als gezegd voorlopig niet naar Nederland. Het toestel wordt wel verkrijgbaar in Azië en de Verenigde Staten.  De belangrijkste zaken die je over de Note 5 moet weten, vind je hieronder.

  • Groot 5,7 inch-scherm  (super-amoled) met 2560 bij 1440 pixels
  • Twee prima camera’s met 16 en 5 megapixels
  • Moderne Exynos 7420-chip met een octacore-processor (2,1 + 1,5Ghz)
  • 32GB  of  64GB aan opslag voor apps en media

Meer over de Galaxy Note 5

De Galaxy Note 5, die Samsung in augustus 2015  uitbracht, beschikt over indrukwekkende specificaties en prestaties. Het scherm springt echter het meest in het oog, dankzij het formaat (5,7 inch) en de resolutie (2560 bij 1440 pixels). Per inch vind je maar liefst 515 pixels, en dat zorgt ervoor dat het display enorm scherp oogt. De Galaxy Note 5 heeft een vrijwel identiek scherm, al spatten  de kleuren nog meer van het beeld.

samsung galaxy note 5

Onder de motorkap vinden we Samsungs  Exynos 7420-chip met een octacore-processor (2,1 + 1,5Ghz), die wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen. Dankzij  die prima hardware kun je op de Note 5 probleemloos multitasken en de meest intensieve apps en games vloeiend draaien. Ook heeft het toestel de beschikking over een verbeterde stylus, die automatisch uit de behuizing kan komen.

Qua design heeft de Galaxy Note 5 wat weg van de eerder geïntroduceerde Galaxy S6 en S6 Edge. De behuizing is namelijk gedeeltelijk van metaal en aan de voor- en achterzijde vinden we krasbestendig Gorilla Glass 4. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de nieuwe Note er mooier uitziet en beter bestand is tegen krassen en beschadigingen. Waterbestendig is de grote smartphone echter niet.

Samsung Galaxy S6 Edge+ software
De Galaxy Note 5 komt voorlopig niet naar Europa, de Galaxy S6 Edge+ wel.

Samsung heeft er bij de Note 5 ook voor gekozen om een grotere accu in te bouwen. Deze heeft nu 4000 mAh in plaats van 3220 mAh, waardoor je met gemak de dag doorkomt op één acculading. Doe je het rustiger aan of gebruik je de energiebesparende stand, dan is een accuduur van meerdere dagen haalbaar. Het is helaas niet mogelijk om te accu te verwijderen.

Samsung Galaxy Note 5 release

De Galaxy Note 5 krijgt vooralsnog geen officiële release in Nederland, maar het toestel is toch verkrijgbaar in ons land. Twee webshops bieden de geïmporteerde versie van de grote Samsung-smartphone  tegen een fors hoger bedrag aan.

Nederlanders die de Galaxy Note 5 willen kopen, kunnen terecht bij 2Call  en Phoneshop. Daar wordt het grote Samsung-toestel aangeboden in combinatie met een abonnement, of los voor respectievelijk 966 en 959 euro. Dat is fors meer dan het prijskaartje van 700 dollar waarmee de Note 5 in de Verenigde Staten is gelanceerd. Met een abonnement is de smartphone goedkoper, al  moet je dan nog steeds fors in de buidel tasten.

→ Houd deze pagina in de gaten voor nieuws over de  Galaxy Note 5.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Note 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu