De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Galaxy Note 7

9

Met de Galaxy Note 7 brengt Samsung de opvolger uit van de Galaxy Note 5. Het toestel heet niet de Galaxy Note 6 maar Note 7, zodat het nummer in lijn ligt met dat van de huidige Galaxy S-lijn. De Note 7 is een interessant maar prijzig toestel, dat zich vooral kenmerkt door het grote scherm en de krachtige hardware.

Net als zijn voorgangers beschikt de Samsung Galaxy Note 7 over een 5,7 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook onder de motorkap is de smartphone – zoals je zou verwachten – goed voorzien. De telefoon heeft een vlotte Exynos 8890-chip met octacore-processor, 4GB RAM en 64GB aan uitbreidbare opslag.

Samsung maakte begin oktober 2016 bekend dat de Galaxy Note 7 productie stopgezet wordt. Aanhoudende problemen met ontploffende accu’s zorgden ervoor dat het toestel niet meer verkocht kan worden. Daarom zal de Note 7 in Nederland niet meer verschijnen.

→ Op zoek naar een Note die wél in Nederland verschijnt? Check de Galaxy Note 8!

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Note 7 in vogelvlucht

  • Groot 5,7 inch-scherm (super-amoled) met 2560 bij 1440 pixels
  • Vlotte Exynos-chip met 6GB RAM en 64GB aan opslagruimte
  • Twee uitstekende camera’s met 12 en 5 megapixels
  • Flinke 3500 mAh-accu aanwezig

Meer over de Samsung Galaxy Note 7

De Galaxy Note 7 volgt de uitstekende Galaxy Note 5 op, die helaas niet werd uitgebracht in Nederland en België. Dit nieuwe toestel zou hier wel verschijnen, al bleken accuproblemen roet in het eten te gooien. De smartphone heeft – net als zijn voorgangers – een scherp 5,7 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 515 ppi, waardoor beelden heel scherp ogen en afzonderlijke beeldpuntjes niet te onderscheiden zijn.

Oorspronkelijk zou de Galaxy Note 7 in Nederland verschijnen op 2 september. Die releasedatum werd uitgesteld nadat Samsung een wereldwijde terugroepactie voor het toestel aankondigde. De accu van de smartphone bleek in selecte gevallen te kunnen ontploffen. Consumenten die het toestel al hadden werden voorzien van een nieuw exemplaar, dat in sommige gevallen ook gevaarlijk bleek.

galaxy note 7 preview

Onder de motorkap vinden we Samsungs nieuwste Exynos 8890-chip met een octacore-processor, die wordt bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen. Dankzij die prima hardware kun je op de Note 7 moeiteloos multitasken en de meest intensieve apps en games vloeiend draaien. Ook heeft het toestel de beschikking over een verbeterde stylus, die weer automatisch uit de behuizing kan komen.

De Galaxy Note 7 is voorzien van een behuizing van metaal en glas en heeft een iets verbeterd design. De randen van het scherm lopen aan beide kanten iets af, waardoor de Note 7 sterk lijkt op de Galaxy S7 Edge. Het toestel komt in drie kleuren: zwart, zilver en blauw.

galaxy note 7 renders

De Samsung Galaxy Note 7 draait op de laatste Android-versie (6.0.1 Marshmallow), met daaroverheen de TouchWiz-skin van Samsung. TouchWiz is erg kleurrijk, maar door de jaren heen flink verbeterd en iets versimpeld. Android 6.0 brengt onder meer Google Now on Tap, de energiebesparende functie Doze en de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren. Samsung voegt ook eigen functies aan de software toe, om bijvoorbeeld de S Pen (de bijhorende stylus) goed te laten werken.

Het is duidelijk dat de telefoon straks ook wordt bijgewerkt naar Android Nougat. Dit besturingssysteem introduceert onder meer een splitscreenmodus, verbeterde notificaties en een picture-in-picture-modus voor video’s. Samsung heeft bekendgemaakt dat de Nougat-update binnen drie maanden voor de Galaxy Note 7 verschijnt.

Virtual reality met nieuwe Gear VR

Gelijktijdig met de Galaxy Note 7 kondigt Samsung ook een nieuwe versie van de Gear VR aan. De virtual reality-headset heeft een andere kleur (zwart) en heeft een grotere kijkhoek (101 in plaats van 96 graden), wat de gebruikerservaring ten goede komt. De bril weegt 345 gram en heeft zowel een usb-c- als micro-usb-aansluiting, waardoor zowel de Galaxy Note 7 als eerdere Samsung-vlaggenschepen met het apparaat kunnen verbinden.

Conclusie Samsung Galaxy Note 7 preview

De Samsung Galaxy Note 7 wordt één van de beste smartphones die dit najaar verschijnt, dat durven we nu al te zeggen. Samsung is zelfverzekerder dan ooit en bouwt voort op de zeer geslaagde Galaxy S7. Met een strak design, high-end hardware en het heldere amoled-scherm heeft de Note 7 alvast een flink aantal streepjes voor op de concurrentie.

Helaas heeft de Note 7 wel een stevige adviesprijs van 849 euro. Daarmee is misschien wel de beste Android-smartphone van het jaar, ook gelijk de duurste. Consumenten die geen behoefte hebben aan de stylus kunnen daardoor misschien beter kiezen voor de Galaxy S7 Edge, die inmiddels bijna tweehonderd euro goedkoper is. De Note 7 biedt ten opzichte van dat toestel onder andere een irisscanner en een S Pen, maar of die upgrades de forse extra kosten waard zijn, bespreken we binnenkort in onze Galaxy Note 7 review.

Lees meer in de uitgebreide Samsung Galaxy Note 7 preview!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Note 7

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu