Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Pocket Neo

Samsung Galaxy Pocket Neo
Scherm 3 inch
Camera 2 megapixel

Samsung Galaxy Pocket Neo: compact budgettoestel

De Galaxy Pocket Neo is sinds medio 2013 beschikbaar en een van de kleinste en goedkoopste Samsung-smartphones ooit. Het toestel meet namelijk slechts 105 x 57.8 x 11.8 millimeter en weegt maar  100 gram. Om het scherm te gebruiken heb je wel goede ogen of een loep nodig: het display is namelijk slechts 3 inch groot en heeft een resolutie van 320 bij 240 pixels. Het dock toont dan ook maar vier pictogrammen (telefoon, contacten, mail en apps).

De overige specs van de Galaxy Pocket Neo zijn niet bijster indrukwekkend. Zo heeft het toestel een 850MHz singlecore-processor en 512MB aan werkgeheugen aan boord. De opslagruimte bedraagt 4GB en is met een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden. De batterijcapaciteit bedraagt 1200 mAh en moet garant staan voor één dag bij normaal gebruik.  

De Samsung Galaxy Pocket Neo in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Pocket Neo combineert een compact formaat met een lage prijs en  matige specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Door het compacte formaat gemakkelijk mee te nemen
  • Voorzien van 850MHz-processor met 512MB werkgeheugen
  • 3 inch-scherm met 320 bij 240 pixels
  • 1200 mAh-accu is verwisselbaar

Meer over de Samsung Galaxy Pocket Neo

Galaxy Pocket NeoOmdat de Galaxy Pocket Neo zo compact is, bedraagt de capaciteit van de accu maar 1200 mAh. Toch staat deze garant voor een beltijd van 6 uur en een standby-tijd van 300 uur. Zit je niet constant te telefoneren, dan haal je dus met gemak het einde van de dag.

Aan de achterkant bevindt zich een bescheiden camera die foto’s met maximaal 2 megapixels schiet. Een frontcamera ontbreekt helaas. Wel heeft het toestel bluetooth 4.0, wifi 802.11 b/g/n en 3G-ondersteuning. Door laatstgenoemde kun je het toestel ook gebruiken als je even geen wifi-verbinding hebt.

De Galaxy Pocket Neo draait uit de doos op Android 4.1 (Jelly Bean), een al verouderde versie van het mobiele besturingssysteem. Het toestel is naderhand helaas niet bijgewerkt, al zal Jelly Bean voor de beginnende smartphonegebruiker prima voldoen. Over het besturingssysteem heeft Samsung haar eigen Android-schil (TouchWiz) gelegd. Deze kenmerkt zich met name door de kleurrijke vormgeving en handige meegeleverde apps.

Pluspunten Galaxy Pocket Neo

  • Niet duur
  • Lekker compact formaat
  • Accu is verwisselbaar

Minpunten Galaxy Pocket Neo

  • Matige specificaties
  • Draait op een verouderde Android-versie
Samsung Galaxy Pocket Neo
Welke Samsung Galaxy Pocket Neo wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Pocket Neo aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?