Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy S11

Scherm
6.1 inch
Camera
12 megapixel

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy S11

De Samsung Galaxy S11 is de langverwachte opvolger van de Samsung Galaxy S10. Het toestel concurreert met de Samsung Galaxy Note 10 Plus en nieuwste Apple iPhone 11 Pro Max. Het toestel is nog niet officieel gepresenteerd. Op deze pagina lees je alles over de laatste geruchten, specificaties en features.

Samsung Galaxy S11 specificaties op een rij

  • Oled-scherm met hoge QHD-resolutie
  • 5 camera’s achterop, waaronder een 108 megapixel-camera en verbeterde groothoeklens
  • Exynos 990-chipset met acht cores, 8GB werkgeheugen
  • Grote accu en razendsnel opladen via usb-c
  • 128GB, 256GB of 512GB opslagruimte (uitbreidbaar) ingebouwd
  • Draait op Android 10 met Samsung’s OneUI-schil
  • Stereospeakers
  • Vingerafdrukscanner in het display

Ontwerp: afgeronde randen en veel scherm

De Samsung Galaxy S11 verschijnt een jaar nadat de S10 is gepresenteerd. Qua design wordt er gesproken over nog meer verfijning. Zo zijn er afgeronde schermranden aanwezig, die subtiel om de zijkant lopen. Je ziet direct dat het een toestel is van Samsung, maar wel met eigentijds design.

Het toestel bevat aan de voor- en achterkant een laagje gehard glas; Gorilla Glass. Dit zorgt ervoor dat het toestel minder snel krassen of andere beschadigingen oploopt. Qua kleuren lijkt Samsung weer te gaan kiezen voor het vertrouwde wit en zwart. Daarnaast komt het toestel op de markt in het roze en blauw, waardoor iedereen de perfecte keuze kan maken.

samsung galaxy s11 renders

Een koptelefoonaansluiting is niet meer aanwezig op dit aankomende toestel. Bij de Galaxy S10 was deze nog wel aan de onderkant te vinden. Een mooie toevoeging, want bij veel concurrenten in dezelfde prijsklasse verdween deze feature al eerder. Ook gaan we er vanuit dat de Galaxy S11 stereospeakers aan boord heeft.

Amoled-display met prachtige kleuren

In het geruchtencircuit wordt genoemd dat het toestel een 6,7 inch-scherm krijgt. De voorganger in de vorm van de Galaxy S10 heeft een display van 6,1 inch. Wel zal waarschijnlijk een amoled-scherm aanwezig zijn. Zo’n type paneel zorgt voor prachtige diepe kleuren en hoog contrast. Individuele pixels kunnen namelijk worden uitgeschakeld, waardoor zwart echt zwart is. Dat zorgt naast de mooie kleuren ook nog eens voor een betere accuduur.

Aan de voorkant is weer een klein gaatje te vinden, waarin de frontcamera is geplaatst. Bij de S10 was deze in de rechterbovenhoek te vinden. Dat lijkt bij de S11 aan de bovenkant van het scherm te zijn, in het midden. Ook gaat het hierbij om een kleiner gaatje dan bij de huidige generatie.

Samsung heeft gekozen om de ultrasone vingerafdrukscanner weer achter het display te plaatsen. Deze vorm van beveiliging werkt met kleine ultrasone geluidsgolven. Zo kun alleen jij het toestel veilig en snel ontgrendelen.

Lees ook: ‘Specificaties en design Samsung Galaxy S11 definitief bepaald’

Samsung kiest voor vier camera’s op de achterkant

Waar de Galaxy S10 drie camera’s heeft op de achterkant, krijgt de Samsung Galaxy S11 er vijf. De hoofdsensor zou een resolutie krijgen van maar liefst 108 megapixel. Daarmee leg je elk detail moeiteloos vast. Ook een camera met een ultragroothoeklens is aanwezig. Zo kun je net wat meer van de omgeving, een grote stad of bijvoorbeeld een grote groep mensen vastleggen.

Een derde camera wordt gebruikt om objecten dichterbij te halen door middel van optische zoom. De Galaxy S11 kan tot 5x optisch zoomen, waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. De mogelijkheden van de vierde camer zijn nog onbekend.

Wel is er een Time of Flight-sensor aanwezig. Deze kan informatie over diepte nog beter opslaan en verwerken. Die info kan vervolgens weer gebruikt worden voor augmented reality-doeleinden of bij foto’s. Zodoende kunnen er zogenaamde portretfoto’s worden gemaakt. Daarbij wordt het object of persoon scherp vastgelegd, terwijl de achtergrond juist vaag is.

samsung galaxy s11 renders

De Samsung Galaxy S11 zou verder beschikken over een spectrometer. Zo’n sensor werkt door middel van het uitstralen van licht, zowel infrarood als zichtbaar licht. Met dit type sensor kun je onder andere de hoeveelheid suiker in fruit meten. Zo kom je er snel achter hoe vers het nog is of juist niet natuurlijk.

Ook kun je met de Galaxy S11 snel checken of je huid vocht genoeg is, of je hartslag meten. Naast het meten van suikers, kun je ook denken aan het vetpercentage of koolhydraten die met een spectrometer gecheckt worden. Het zou ook kunnen dat de fabrikant deze techniek wil gebruiken om gezichtsherkenning beter en veiliger te maken.

Snelste processor en veel opslag

De Samsung Galaxy S11 gaat in Nederland gebruikmaken van de eerder aangekondigde Exynos 990-processor. Deze chip wordt door Samsung zelf ontwikkeld en bevat in totaal acht rekenkernen. Vier zullen er gebruikt worden voor de alledaagse en simpele taken. Ga je zware berekeningen uitvoeren of een 3D-game spelen, dan komen de andere vier rekenkernen in actie.

samsung galaxy s11 renders

Qua opslag gaan er geruchten de ronde over modellen met 128GB of 512GB interne opslag, net zoals bij de S10. Daarnaast zou Samsung bij de Galaxy S11 kiezen voor een variant van 256GB. Een micro-sd-geheugenkaartje toevoegen om dit uit te breiden is ook mogelijk. Of elke kleur te combineren zal zijn met elke opslagvariant is voor nu onbekend.

Grote accu en draadloos opladen

De accucapaciteit van de Samsung Galaxy S11 is nog onbekend. We gaan uit van een hogere capaciteit dan die van de S10: 3400mAh. Snelladen behoort ongetwijfeld tot de mogelijkheden. Ook wordt het mogelijk om het toestel draadloos op te laden.

Met wat voor snelheid (Watt) de accu op te laden, is vooralsnog onbekend. Samsung is ook bezig met de implementatie van nieuwe technieken. Zo wordt er gewerkt aan grafeentechnologie. Daarmee gaan accu’s langer mee en kunnen deze nog sneller worden opgeladen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat dit nieuwe type accu al in de Galaxy S11 te vinden is.

Ondersteuning voor 5G

We gaan er ook vanuit dat Samsung een 5G-variant van het nieuwe toestel gaat presenteren. Van de Galaxy S10 is namelijk ook zo’n speciale versie verschenen. Het is nog wel de vraag of zo’n variant ook officieel in Nederland verschijnt. In 2020 moet wel een 5G-netwerk worden uitgerold. Dat kan mogelijkheden bieden voor Samsung om een Samsung Galaxy S11 5G ook direct hier uit te brengen.

Tevens ben je met een 5G-toestel op zak goed voorbereid op de toekomst. Lees hier meer over 5G in Nederland.

samsung galaxy s11 renders

Samsung Galaxy S11-software: eigen OneUI-schil

De Samsung Galaxy S11 wordt out-of-the-box geleverd met Android 10, de nieuwste software van dat moment. Wel is de bekende schil van Samsung hier overheen gelegd. Deze OneUI-skin zorgt ervoor dat je het toestel nog beter kunt bedienen met één hand.

Wel is het uiterlijk van Android flink onder handen genomen door Samsung. Zo zien de icoontjes er anders uit dan normaal en bevat het instellingenmenu meer opties. Daarnaast zijn verschillende eigen applicaties en apps van derden voorgeïnstalleerd.

Samsung belooft minimaal twee jaar lang software-ondersteuning. Zo ben je verzekerd van de updates naar Android 11 en 12. Naast Android-versie-updates krijg je ook regelmatig beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S11 release en prijzen

De fabrikant zou de Samsung Galaxy S11 willen presenteren in de derde week van februari 2020. Dat strookt met de onthulling van de voorganger, die op 20 februari 2019 plaatsvond. Over prijzen is nog niks bekendgemaakt. Het instapmodel van de Galaxy S10 met 128GB opslaggeheugen had een adviesprijs van 899 euro.

Laatste berichten

‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt vijf camera’s achterop: dit zijn de eerste beelden’

‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt vijf camera’s achterop: dit zijn de eerste beelden’

Nieuws Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S11 Plus maar liefst vijf camera's op de achterkant krijgt. Jammer genoeg moet de koptelefoonaansluiting het veld ruimen. Dat (en meer) blijkt uit de eerste renders.
‘Eerste beelden van Samsung Galaxy S11e laten ander design zien’

‘Eerste beelden van Samsung Galaxy S11e laten ander design zien’

Nieuws Nadat afgelopen week de Galaxy S11 voor het eerst opdook, is nu ook het design van zijn kleine broertje bekend. De eerste Samsung Galaxy S11e-renders laten een driedubbele camera en voorkantvullend scherm zien.
‘Dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S11’

‘Dit zijn de eerste renders van de Samsung Galaxy S11’

Nieuws Hoewel de aankondiging van de Samsung Galaxy S11 nog wel eventjes op zich laat wachten, zijn de eerste renders van het aanstaande toptoestel nu gelekt. Het toestel krijgt een vernieuwd design met dunnere randen rondom het scherm en vijf camera's achterop.
Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt hogere 120Hz-ververssnelheid

Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt hogere 120Hz-ververssnelheid

Nieuws Het is goed mogelijk dat de Samsung Galaxy S11 een scherm met 120Hz-ververssnelheid krijgt. Hiermee oogt het beeld een stuk vloeiender, wat met name fijn is tijdens het gamen.
Gerucht: deze 4 nieuwe mogelijkheden komen naar Galaxy S11-camera

Gerucht: deze 4 nieuwe mogelijkheden komen naar Galaxy S11-camera

Nieuws Bij elk nieuw vlaggenschip introduceert Samsung ook nieuwe camerafeatures. De code van de laatste camera-app van Samsung is uitvoerig bekeken. Daarin zijn aanwijzingen gevonden voor camerafuncties die we misschien wel gaan zien bij de Samsung Galaxy S11.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app