De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Samsung Galaxy S3

9

Samsung Galaxy S3: alweer de derde Galaxy S-topper

De Samsung Galaxy S3 is het derde Android-toestel in de Galaxy S-reeks van Samsung, die door de Galaxy S en Galaxy S2 enorm succesvol is geworden. Het toestel wordt uit de doos geleverd met Ice Cream Sandwich en beschikt over een moderne quadcore-processor en 8-megapixel-camera. Inmiddels draait de S3 op een meer recente Android-versie. Het grote 4.7 inch-amoled-scherm vult bijna de gehele voorkant van de Samsung Galaxy S3 en Samsungs eigen TouchWiz-interface is ook een stuk gebruiksvriendelijker gemaakt.

De belangrijkste nieuwe functies van TouchWiz zijn Smart Stay, waardoor het scherm aanblijft zolang jij kijkt, en picture-in-picture-video. Met laatstgenoemde kun je een video in een apart klein schermpje bekijken terwijl je de Galaxy S3 bestuurt. Door de batterij van 2100 mAh is de batterijduur van de Galaxy S3 ook zeer goed ten opzichte van andere smartphones. Ondanks de grote batterij voelt het toestel nog steeds erg licht aan. Lees ook meer over het Samsung-vlaggenschip van 2015, de Samsung Galaxy S6.

De Samsung Galaxy S3 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy S3 was Samsungs vlaggenschip voor 2012 en is inmiddels sterk in prijs gedaald. Dat maakt het toestel interessant voor consumenten met een krappere beurs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Galaxy S3 uitgelicht.

  • Groot 4,7 inch-scherm met hd-resolutie
  • Vlotte quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • 16GB geheugen voor de opslag van apps en media
  • Uitstekende 8 megapixel-camera met ledflitser

Meer over de Samsung Galaxy S3

samsung galaxy s3

De Samsung Galaxy S3 is mogelijk het belangrijkste toestel ooit voor Samsung. Het is niet alleen de meest populaire smartphone ter wereld, het was de smartphone waarmee Samsung zijn marktaandeel pas echt enorm vergrootte en de koning onder de Android-fabrikanten werd. Maar tot op de dag van vandaag blijft de Galaxy S3 een prima toestel om te gebruiken.

De S3 heeft een fraai 4,7 inch amoled-scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels, waarbij je geen individuele pixels kunt waarnemen. De quadcore-processor draait op een snelheid van 1,4GHz en met 1GB aan werkgeheugen kun je nog een tijd vooruit – zo gebruiken veel nieuwe instaptoestellen ook 1GB RAM. En laten we de goede 8 megapixel-camera niet vergeten, die nog steeds uitstekende kiekjes kan schieten. Meer lezen? Check onze uitgebreide Galaxy S3 review.

Conclusie Samsung Galaxy S3 Review

Samsungs grootste prestatie met de Galaxy S III is TouchWiz, dat mede door Ice Cream Sandwich een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijk is geworden. De bouwkwaliteit, het grote scherm, de camera en de batterij zijn allemaal van hoge kwaliteit, waardoor het toestel de prijs van 690 euro zeker waard is. De prijs wordt echter iets minder aantrekkelijk als je op dit moment de Galaxy S II in je bezit hebt, want dat toestel is door de update naar Ice Cream Sandwich enorm verbeterd. De verschillen tussen de Galaxy S III en de Galaxy S II zijn groot, maar niet zo groot dat een nieuw toestel noodzakelijk is. Als je een nieuwe smartphone nodig hebt of gewoon het nieuwste van het nieuwste wil, is de Galaxy S III echt een aanrader. De grote concurrent HTC One X heeft een innovatiever design, iets duidelijker scherm en het speelse Sense 4.0, maar de Galaxy S III is functioneler, sneller en zakelijker. Daarnaast is de batterijduur van de Galaxy S III voor een dergelijk groot toestel op de Nederlandse markt onovertroffen. Samsung zet hun sterke Galaxy S-lijn door met de Galaxy S III, die weer op veel – maar helaas niet alle – vlakken de beste smartphone van dit moment is.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S3

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu