Samsung Galaxy S5 Mini

7

Galaxy S5 Mini: de compacte variant van Samsungs toptoestel

De Samsung Galaxy S5 mini is het kleine broertje van de succesvolle Galaxy S5, Samsungs vlaggenschip van 2014. De mini-versie is een compactere versie van zijn grotere broer, met minder krachtige specificaties en een lagere prijs. Wel draait de kleinere smartphone op een recente versie van Android met de kleurrijke TouchWiz-skin en enkele toffe features van Samsung. Zo ben je lekker snel klaar voor de toekomst.

De smartphone is voorzien van een 4,5 inch super-amoled-scherm met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder is er een 1,4GHz quadcore-processor, 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB aan interne opslagruimte dat met een micro-sd-kaart kan worden uitgebreid. Ook heeft de smartphone ondersteuning voor 4G aan boord. Tot slot heeft hij net als zijn grote broer een vingerafdrukscanner geïmplementeerd in de homeknop, waarmee je het toestel ontgrendelt en mobiele betalingen uitvoert, alsmede een hartslagmeter aan de achterkant.

De Galaxy S5 Mini in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy S5 Mini is in wezen een kleinere versie van het toptoestel dat Samsung in 2014 uitbracht. De smartphone heeft iets mindere specs, maar is wel lekker compact en vlot genoeg voor de gemiddelde gebruiker. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de S5 Mini op een rijtje gezet. Lees ook meer over zijn verwachte opvolger, de Galaxy S6 Mini.

  • Stof- en waterbestendige behuizing
  • Compact scherm met hd-resolutie
  • Voorzien van vingerafdrukscanner en hartslagmeter
  • Lange accuduur en prima energiebesparende stand

Camera en features

Samsung Galaxy S5 Mini

Foto’s worden geschoten met een 8 megapixel-camera en 2,1 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. De camera aan de achterzijde heeft een ledflitser, zodat je ook in het donker kunt fotograferen. De frontcamera is van iets mindere kwaliteit, maar wel goed genoeg om selfies te schieten en videogesprekken te voeren.

Goed om te weten voor actieve (of onhandige) gebruikers is dat de S5 Mini een IP67-certificering heeft, wat inhoudt dat hij stof- en waterbestendig is tot een diepte van anderhalve meter. Dit betekent dat de smartphone niet direct kapot gaat als je ‘m in het water (of de beruchte wc-pot) laat vallen. Ook houdt ‘ie zo veel mogelijk zand en stof buiten.

S Health en Power Saving

SM-G800H_GS5 mini_Blue_Duos_11

Verder is Samsungs gezondheids-app S Health aanwezig om je dagelijkse activiteiten bij te houden. Deze app werkt ook samen met de hartslagmeter aan de achterzijde van de telefoon. Is de batterij bijna leeg? Dan kun je de energiebesparende modus `Ultra Power Saving Mode` aanzetten om met een paar procent van de accu nog enkele uren je smartphone te gebruiken voor onder andere sms`en en bellen. Zo ben je altijd bereikbaar, ook in geval van nood.

De accu in de Galaxy S5 mini heeft een capaciteit van 2100 mAh, waardoor het toestel maar zo`n 120 gram weegt. De accu is verwisselbaar, zodat je eventueel een reservebatterij kunt meenemen. In totaal meet de smartphone 131,1 bij 64,8 bij 9,1 millimeter.

“Bij Samsung vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van de gemakken en mogelijkheden van een high-end smartphone”, zegt Gerben van Walt Meijer van Samsung Nederland. “Bij de Galaxy S5 mini hebben we gekozen voor een minimalistische benadering. Het toestel combineert het iconische design met de belangrijkste functies van de Galaxy S5.” De S5 Mini is beschikbaar in dezelfde vier kleuren als de Galaxy S5: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy S5 Mini

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu