Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S7 Mini

Samsung Galaxy S7 Mini
Scherm 4.6 inch
Camera 12 megapixel

Kleinere versie van de Galaxy S7

Samsung werkt  aan de Galaxy S7 Mini, een compacte versie van de Galaxy S7 die mogelijk beschikt over dezelfde chipset. Dit betekent dat de Galaxy S7 Mini wordt aangedreven door een Exynos 8890-chip met 3GB aan werkgeheugen. Het scherm van het toestel zou 4,6 inch meten en  een 720p-resolutie hebben. Daarnaast wordt de Galaxy S7 Mini mogelijk voorzien van een 12 megapixel-camera. Ook wordt gesproken over een periscooplens met 3x optische zoom, die mogelijk als accessoire verkrijgbaar wordt.

Verder is er nog weinig bekend over de smartphone. Mogelijk wil Samsung een directe concurrent uitbrengen voor de iPhone SE, de kleinere 4 inch-iPhone van Apple. Het is nog onduidelijk of en wanneer de S7 Mini wordt aangekondigd en wat de telefoon gaat kosten. Hieronder lees je meer over het compacte toestel.

De Samsung Galaxy S7 Mini in vogelvlucht

De Samsung Galaxy S7 Mini belooft een interessant toestel te worden met prima specs. Hieronder hebben we enkele verwachte features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Compacte behuizing met 4,6 inch-hd-scherm
  • Standaard voorzien van Samsungs high-end Exynos 8890-chip
  • 3GB aan werkgeheugen; voldoende om probleemloos te multitasken
  • Maakt foto’s met een 12 megapixel-camera aan de achterzijde

Meer over de Galaxy S7 Mini

Het zou niet de eerste keer zijn dat Samsung een kleinere versie van een vlaggenschip uitbrengt. Eind 2014 werd de Galaxy S5 Mini geïntroduceerd voor een adviesprijs van 479 euro. Mogelijk krijgt de S7 Mini een vergelijkbaar prijskaartje, al heeft Samsung nog niets bekendgemaakt. In 2015 gingen er geruchten over de Galaxy S6 Mini, maar dit toestel werd nooit officieel aangekondigd.

galaxy s5 mini review

Volgens de eerste geruchten doet de Galaxy S7 Mini weinig onder voor zijn grotere broers. Zo zou de smartphone beschikken  over dezelfde Exynos 8890-chip en een vergelijkbare 12 megapixel-camera. Wel is het aannemelijk dat de behuizing minder luxe  is dan bij de reguliere Galaxy S7. Meer over dit toestel lees je in onze Samsung Galaxy S7 review.

Samsung Galaxy S7 Mini release en prijs

Als gezegd heeft Samsung zich nog niet uitgelaten over de Galaxy S7 Mini. Zodra er meer bekend wordt over het toestel en de release en prijs, lees je het op deze pagina.

Pluspunten Galaxy S7 Mini

  • Voorzien van krachtige hardware
  • Compact formaat
  • Goedkoper dan zijn grotere broers

Minpunten Galaxy S7 Mini

  • Behuizing aan de dikke kant
  • Lagere schermresolutie
Samsung Galaxy S7 Mini
Welke Samsung Galaxy S7 Mini wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S7 Mini aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

‘Samsung werkt aan compacte Galaxy S7 Mini met goede specs’

‘Samsung werkt aan compacte Galaxy S7 Mini met goede specs’

Nieuws Samsung werkt naar verluidt aan een Galaxy S7 Mini die beschikt over dezelfde chipset als de reguliere Galaxy S7. Het toestel moet gaan concurreren met de iPhone SE, de 4 inch-smartphone die Apple waarschijnlijk op 21 maart aankondigt.