Samsung Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy Tab 2: tablet met matig scherm

De Samsung Galaxy Tab 2 is een goedkope tablet die in medio 2012 werd uitgebracht. De specificaties van het apparaat zijn behoorlijk verouderd, maar ook niet slecht te noemen. Zo meet het scherm 10,1 of 7 inch-scherm en bedraagt de  resolutie van 1280 bij 800 of 1024 bij 600 pixels. Onderhuids is een 1GHz dualcore-processor aanwezig met 1GB aan werkgeheugen. De Galaxy Tab 2 draait uit de doos op Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich), maar werd naderhand bijgewerkt naar Android 4.2.2 (Jelly Bean).

Voor het maken van foto’s beschikt de Samsung Galaxy Tab 2 over een 3 en 0,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het apparaat. De 7000 mAh-accu voorziet de tablet van energie en staat garant voor een standby-tijd van circa 2570 mAh.

De Samsung Galaxy Tab 2 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Tab 2 valt op door het redelijk compacte formaat en het grote scherm. Wel zijn de specificaties inmiddels behoorlijk verouderd. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • Voorzien van 10,1 (1280 bij 800 pixels) of 7 inch-scherm (1024 bij 600 pixels)
  • Redelijk vlotte 1GHz dualcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Draait uit de doos op Android 4.0, later bijgewerkt naar Android 4.2 (Jelly Bean)
  • 7000 mAh-accu voorziet de tablet van stroom

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Samsung Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy Tab 2

Als gezegd is de Samsung Galaxy Tab 2 voorzien van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), maar het apparaat werd later geüpdatet naar Android 4.2 (Jelly Bean). Jelly Bean is een flinke update die onder meer de nieuwe Notification Power Controls en lockscreen widgets toevoegt. Ook nieuw is PhotoSphere, waarmee je foto`s in 360 graden kunt maken, net zoals dat met Google Maps wordt gedaan.

Het scherm van de Samsung Galaxy Tab 2 meet dus 10,1 of 7 inch, maar heeft wel een lage resolutie. Door de lage pixeldichtheid zien apps er wat korrelig  uit en komen foto`s en video’s niet zo goed tot hun recht. Met 32GB is er genoeg opslagruimte aanwezig, al kun je dit aantal middels een micro-sd-geheugenkaartje met nog eens 32GB uitbreiden.

Samsung Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy Tab 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Tab 2 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's