Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)
Scherm 8 inch
Camera 8 megapixel

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

Samsung is één van de weinige grote fabrikanten die anno 2019 nog regelmatig tablets uitbrengt. Zoek je dus een voordelige tablet met 8-inch scherm, dan kom je bijna vanzelf uit bij de Samsung Galaxy A 8.0 (2019). Net als de Galaxy Tab A 10.1 (2019) is dit een instapmodel, waarmee de fabrikant zich voornamelijk richt op mensen die via hun tablet muziek willen luisteren en video’s willen kijken. Wil je meer, dan kom je terecht bij de eveneens in 2019 gelanceerde Samsung Galaxy Tab S5e.

Pluspunten Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

  • Proefabonnement op Youtube en Spotify
  • Vrij grote accu
  • Licht apparaat met platte behuizing

Minpunten Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

  • Vrij lage schermresolutie

Proefabo op Youtube en Spotify Premium

Om te benadrukken dat dit een echt media-apparaat is, geeft Samsung bij aankoop van deze tablet een proefabonnement cadeau. Daarmee kun je met de Samsung Galaxy Tab A drie maanden lang gebruik maken van Spotify Premium. Dat stelt je in staat om zonder reclame muziek te luisteren, onbeperkt liedjes te skippen en om afspeellijsten offline beschikbaar te maken.

Daarnaast geeft Samsung ook een YouTube Premium proefabonnement van twee maanden cadeau. Daarmee kun je reclamevrij video’s kijken, kun je video’s offline beschikbaar maken en heb je de beschikking over de volledige muziekbibliotheek van Youtube. Uiteraard zijn dit maar tijdelijke voordeeltjes. Na die paar maanden zul je zelf moeten betalen voor deze diensten, als je dat wilt.

Geschikt voor video en muziek

Los van de proefabonnementen is de Samsung Galaxy Tab A een degelijke tablet, maar geen hoogvlieger. Voor een apparaat dat vooral geschikt moet zijn om films op te kijken, is de resolutie van 1280 x 800 pixels op het 8 inch-scherm niet heel hoog. Het feit dat het een scherm betreft met een beeldverhouding in 16:9 is wel fijn bij het kijken van films. Dit voorkomt grote zwarte balken.

De Tab A wordt aangedreven door een 2 Ghz quad-core processor en heeft 2GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is goed voor 32GB, gelukkig is dit uit te breiden met een geheugenkaartje. De accu heeft een capaciteit van 5100 mAh, wat ruim voldoende is om een paar speelfilms mee te kijken. De tablet is met 345 gram lekker licht en slechts 8,8 millimeter dun.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 2019 officieel (2)

Android en TouchWiz

Op het moment dat het apparaat uitkomt, halverwege 2019, draait het op besturingssysteem Android 9.0 (Pie). Daar zet Samsung zelf zijn TouchWiz software overheen. Daarmee kun je bijvoorbeeld een kindvriendelijke interface activeren, of foto’s, notities en agenda-items gemakkelijk delen met familieleden. De exacte prijs is op moment van schrijven nog niet bekend.

Deze tablet koop je als je… 8 inch een mooi formaat vindt, en verder niet veel eisen aan je tablet stelt.

Laatste berichten

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy Tab A (8.0) met gratis Spotify en YouTube Premium

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy Tab A (8.0) met gratis Spotify en YouTube Premium

Nieuws Samsung heeft een nieuwe Galaxy Tab A aangekondigd en bij aanschaf krijg je een gratis proefabonnement op Spotify en YouTube Premium. Het is nog niet duidelijk wanneer de Tab A 8.0 (2019) in de winkels ligt.
‘Foto’s van budgettablet Samsung Galaxy Tab A 8 2019 gelekt’

‘Foto’s van budgettablet Samsung Galaxy Tab A 8 2019 gelekt’

Nieuws Samsung komt binnenkort met de Galaxy Tab A 8 2019, een budgettablet met een compact 8 inch scherm. De aankondiging zal weinig nieuws opleveren, want alle afbeeldingen en specificaties van het apparaat zijn vroegtijdig gelekt.
‘Specificaties voordelige 8 inch-Samsung Galaxy Tab A (2019) gelekt’

‘Specificaties voordelige 8 inch-Samsung Galaxy Tab A (2019) gelekt’

Nieuws Samsung lijkt binnenkort weer een nieuwe tablet te verkopen. Er zijn specificaties gelekt van een tablet met een 8 inch-scherm. Gezien de hardware lijkt het te gaan om een instapmodel in de A-serie.