Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Tab Active

Samsung Galaxy Tab Active
Scherm 8.0 inch
Camera 3.15 megapixel

Samsung Galaxy Tab Active: stevige en waterdichte tablet

De Galaxy Tab Active is de stevigste tablet die Samsung ooit heeft uitgebracht. Het apparaat is gericht op de zakelijke markt en wordt geleverd met een stylus en een beschermende cover. De Tab Active is stof- en waterbestendig, maar overleefd ook vallen van maximaal 1,2 meter.

Hoewel het stevige design van de Samsung Galaxy Tab Active in het oog springt (voornamelijk dankzij de beschermende cover), zijn de specs relatief bescheiden. Zo bedraagt de schermresolutie slechts 1280 bij 800 pixels en is er een Snapdragon 400-chip aan boord met vier kernen die draaien op 1,2GHz. De processor wordt bijgestaan door 1,5GB aan werkgeheugen. Verder is er 16GB aan uitbreidbare opslag aanwezig en een 3,1 megapixel-camera aan de achterzijde. De 4450 mAh-accu zou garant moeten staan voor 8 tot 10 uur gemiddeld gebruik.

De Samsung Galaxy Tab Active in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Tab Active kenmerkt zich door de oersterke behuizing en beschikt over redelijke  specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • Oersterke behuizing die stof-, schok- en waterbestendig is
  • 1,2GHz quadcore-processor met 1,5GB werkgeheugen
  • Draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat)
  • 16GB aan uitbreidbaar opslagruimte aanwezig

Meer over de Samsung Galaxy Tab Active

Samsung Galaxy Tab ActiveHoewel de stevige behuizing van de Samsung Galaxy Tab Active vooral handig is voor de actieve gebruiker, heeft het wel een keerzijde. Zo is de tablet met 9,7 millimeter vrij dik, en oogt het algehele design wat lomp. Toch is het apparaat met 393 gram niet bijzonder zwaar en redelijk handzaam.

Uit de doos draait de Galaxy Tab Active op Android 4.4 (KitKat). Het is onduidelijk of en wanneer de tablet een update naar Android 5.0 (Lollipop) krijgt, al is dat  niet aannemelijk. Over het besturingssysteem heeft Samsung een laagje software gelegd: TouchWiz. Deze skin  kenmerkt zich door de felle kleuren en bevat enkele overbodige functies, maar de Android-schil is de afgelopen jaren behoorlijk verbeterd.

De 4450 mAh-accu voorziet de tablet van energie en gaat op een volle lading meerdere dagen mee. Daarnaast is de batterij verwijderbaar, mocht je `m tussentijds willen omwisselen.

Pluspunten Galaxy Tab Active

  • Stevige en stof- en waterbestendige behuizing
  • Vlotte specificaties
  • Kan tegen een stootje

Minpunten Galaxy Tab Active

  • Lage schermresolutie
  • Tablet is aan de dikke kant

Samsung Galaxy Tab Active video

Laatste berichten

‘Samsung maakt opvolger stevige tablet Galaxy Tab Active’

‘Samsung maakt opvolger stevige tablet Galaxy Tab Active’

Nieuws Er is een Galaxy Tab Active 2 op komst, een opvolger van de stevige Samsung-tablet uit 2014 voor de zakelijke markt.
Galaxy Tab Active officieel: stevige 8 inch-tablet voor bouwvakkers

Galaxy Tab Active officieel: stevige 8 inch-tablet voor bouwvakkers

Nieuws Samsung heeft de Galaxy Tab Active onthuld, een stevige 8 inch-tablet die bestand is tegen vallen (van maximaal 1,2 meter) en voorzien is van stof- en waterbestendige behuizing. De tablet…