Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1: tablet met high-end specificaties

De Galaxy Tab Pro is een moderne tablet van Samsung die beschikbaar is in drie varianten met een 12.2, 10.1 en 8.4 inch-scherm. De schermresolutie is bij elk display hetzelfde: 2560 bij 1600 pixels. Daarmee heeft de 8,4 inch-versie van de Galaxy Tab Pro een zeer hoge pixeldichtheid van 359 pixels per inch. Verder is de Samsung Galaxy Tab Pro voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16 of 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s (8 en 2 megapixel) en een snelle 1,9GHz-quadcore-processor.

De specificaties van de drie uitvoeringen zijn nagenoeg identiek, op de accu na: zo bevat de 12,2 inch-versie een flinke batterij met een capaciteit van 9500 mAh. Op die manier wil Samsung voorkomen dat je de Galaxy Tab Pro al na een dag zwaar gebruik aan de lader moet hangen.

De Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 is het kleinere broertje van de Tab Pro 12.2, maar is dus niet minder krachtig. De tablet heeft een dunne behuizing, die door het gebruikte plastic wel wat goedkoop oogt. De belangrijkste specificaties hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • 10.1 inch-scherm met 2560 bij 1600 pixels
  • Exynos 5 octacore-processor met 2GB werkgeheugen
  • Draait op Android 4.4 (KitKat) met TouchWiz
  • 8 en 2 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Galaxy-Tab-10.1-Pro

Naast de vlotte specificaties is de Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 ook interessant vanwege het lekker dunne formaat. De behuizing is met 7,3 millimeter behoorlijk slank, maar voelt en oogt wel wat goedkoop doordat `ie van plastic is gemaakt. Gelukkig is dat niet heel storend, want de tablet voelt stevig aan.

De Galaxy Tab Pro 10.1 draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat), met daaroverheen de bekende TouchWiz-skin van Samsung. TouchWiz kenmerkt zich door de felle kleuren en bevat een aantal overbodige opties, maar is in de loop der jaren sterk verbeterd. De Android-schil is voor tablets aangepast, zodat de interface en bijhorende mogelijkheden beter op het grotere scherm tot hun recht komen.

De batterijcapaciteit van de Tab Pro 10.1 bedraagt 8220 mAh, waardoor de tablet een flinke accu in huis heeft. Deze gaat op een volle lading meerdere dagen mee, maar is helaas niet te vervangen. Met de accu kun je verder tot 147 uur onafgebroken muziek luisteren.

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's