Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1
Scherm 10.1 inch
Camera 8.0 megapixel

Samsung Galaxy Tab Pro 10.1: tablet met high-end specificaties

De Galaxy Tab Pro is een moderne tablet van Samsung die beschikbaar is in drie varianten met een 12.2, 10.1 en 8.4 inch-scherm. De schermresolutie is bij elk display hetzelfde: 2560 bij 1600 pixels. Daarmee heeft de 8,4 inch-versie van de Galaxy Tab Pro een zeer hoge pixeldichtheid van 359 pixels per inch. Verder is de Samsung Galaxy Tab Pro voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16 of 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s (8 en 2 megapixel) en een snelle 1,9GHz-quadcore-processor.

De specificaties van de drie uitvoeringen zijn nagenoeg identiek, op de accu na: zo bevat de 12,2 inch-versie een flinke batterij met een capaciteit van 9500 mAh. Op die manier wil Samsung voorkomen dat je de Galaxy Tab Pro al na een dag zwaar gebruik aan de lader moet hangen.

De Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 is het kleinere broertje van de Tab Pro 12.2, maar is dus niet minder krachtig. De tablet heeft een dunne behuizing, die door het gebruikte plastic wel wat goedkoop oogt. De belangrijkste specificaties hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • 10.1 inch-scherm met 2560 bij 1600 pixels
  • Exynos 5 octacore-processor met 2GB werkgeheugen
  • Draait op Android 4.4 (KitKat) met TouchWiz
  • 8 en 2 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

Galaxy-Tab-10.1-ProNaast de vlotte specificaties is de Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 ook interessant vanwege het lekker dunne formaat. De behuizing is met 7,3 millimeter behoorlijk slank, maar voelt en oogt wel wat goedkoop doordat `ie van plastic is gemaakt. Gelukkig is dat niet heel storend, want de tablet voelt stevig aan.

De Galaxy Tab Pro 10.1 draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat), met daaroverheen de bekende TouchWiz-skin van Samsung. TouchWiz kenmerkt zich door de felle kleuren en bevat een aantal overbodige opties, maar is in de loop der jaren sterk verbeterd. De Android-schil is voor tablets aangepast, zodat de interface en bijhorende mogelijkheden beter op het grotere scherm tot hun recht komen.

De batterijcapaciteit van de Tab Pro 10.1 bedraagt 8220 mAh, waardoor de tablet een flinke accu in huis heeft. Deze gaat op een volle lading meerdere dagen mee, maar is helaas niet te vervangen. Met de accu kun je verder tot 147 uur onafgebroken muziek luisteren.

Pluspunten Galaxy Tab Pro 10.1

  • Redelijk vlotte hardware
  • Mooi scherm
  • Lekker dunne behuizing

Minpunten Galaxy Tab Pro 10.1

  • Matige frontcamera
  • Goedkoop uiterlijk

Laatste berichten

Samsung: geen Lollipop-update voor Galaxy Tab Pro in Benelux

Samsung: geen Lollipop-update voor Galaxy Tab Pro in Benelux

Nieuws De geruchten gingen al een tijdje en zijn nu bevestigd: de  Galaxy Tab Pro 10.1 en 8.4 krijgen geen update naar  Android Lollipop. Dat heeft Samsung Benelux  desgevraagd aan Android Planet laten weten.
Samsung basht Apple en de iPad Air in nieuwe reclame

Samsung basht Apple en de iPad Air in nieuwe reclame

Nieuws In een nieuwe Galaxy Tab Pro 10.1 reclame van Samsung neemt de Zuid-Koreaanse fabrikant Apple en zijn iPad Air flink op de hak. In de reclame gebruikt Samsung eenzelfde setting…
Galaxy Tab Pro specificaties: 2K-scherm en octacore-processor

Galaxy Tab Pro specificaties: 2K-scherm en octacore-processor

Nieuws Uit een AnTuTu benchmark zijn de specificaties van de Galaxy Tab Pro, een nieuwe high-end tablet van Samsung, uitgelekt. Volgens de benchmark krijgt het Android-toestel een groot scherm met een…
Samsung mag Galaxy Tab 10.1 in Nederland voorlopig verkopen

Samsung mag Galaxy Tab 10.1 in Nederland voorlopig verkopen

Nieuws Samsung mag de Galaxy Tab 10.1 de komende weken gewoon lanceren. Apple en Samsung hebben afgesproken dat ze geen verkoopverbod voor elkaars producten zullen afdwingen in Nederland. Beide bedrijven stuurden…
Apple blokkeert verkoop Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australië

Apple blokkeert verkoop Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australië

Nieuws Een rechter in Sydney heeft besloten dat Samsung de Galaxy Tab 10.1 niet mag verkopen in Australië voordat de patentenrechtszaak met Apple is opgelost of voordat hiervoor gerechtelijke toestemming is…