Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

Scherm
12.2 inch
Camera
8.0 megapixel

Samsung Galaxy Tab Pro: tablet met high-end specificaties

De Galaxy Tab Pro is een moderne tablet van Samsung die beschikbaar is in drie varianten met een 12,2, 10,1 en 8,4 inch-scherm. De schermresolutie is bij elk display hetzelfde: 2560 bij 1600 pixels. Daarmee heeft de 8,4 inch-versie van de Galaxy Tab Pro een zeer hoge pixeldichtheid van 359 pixels per inch. Verder is de Samsung Galaxy Tab Pro voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16 of 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s (8 en 2 megapixel) en een snelle 1,9GHz-quadcore-processor.

De specificaties van de drie uitvoeringen zijn nagenoeg identiek, op de accu na: zo bevat de 12,2 inch-versie een flinke batterij met een capaciteit van 9500 mAh. Op die manier wil fabrikant Samsung voorkomen dat je de Galaxy Tab Pro al na een dag zwaar gebruik aan de lader moet hangen.

Daarnaast heeft de Galaxy Tab Pro 12.2 iets meer werkgeheugen (3GB) dan zijn kleinere broertjes. Daar staat ook een fikse prijs tegenover: de 12,2-versie is aanzienlijk duurder dan de kleine Tab Pro’s.

De Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Tab Pro 12,2 lijkt dus erg op zijn kleinere broertjes, maar heeft wel een groter scherm en iets betere specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • Exynos octacore-processor met 3GB werkgeheugen
  • 12,2 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Draait op Android 4.4 (KitKat)
  • 9500 mAh-accu voorziet de tablet van energie

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2De Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 is een krachtige tablet, die daarnaast redelijk handzaam is. Met afmetingen van 295 bij 204 bij 7,9 millimeter is het apparaat vrij groot, maar niet enorm zwaar. Het scherm is groter dan bij vergelijkbare tablets, en dat zorgt ervoor dat er nog meer ruimte is om mee te werken. Het formaat maakt de tablet natuurlijk ook geschikt voor het bekijken van films en spelen van games.

Uit de doos draait de Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 op Android 4.4 (KitKat), een vrij recente versie van het mobiele besturingssysteem. Het is nog onduidelijk of de tablet wordt bijgewerkt naar Android 5.0 (Lollipop), maar dat lijkt niet aannemelijk. Dat is echter geen ramp, want KitKat voorziet je van de meeste basisfuncties en is voor de doorsnee gebruiker  voldoende.

Foto`s maken doet de Galaxy Tab Pro met de 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van de tablet. De resultaten van deze camera`s zijn niet enorm indrukwekkend, maar wel voldoende voor de simpele foto`s voor  bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Daarnaast is de Galaxy Tab Pro in staat om video`s te schieten, en dat doet de tablet in een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Pluspunten Galaxy Tab Pro 12.2

  • Vlotte specificaties
  • Mooi scherm
  • Redelijke dunne behuizing

Minpunten Galaxy Tab Pro 12.2

  • Resolutie valt ietwat tegen
  • Relatief duur
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app