Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

1/4

Samsung Galaxy Tab Pro: tablet met high-end specificaties

De Galaxy Tab Pro is een moderne tablet van Samsung die beschikbaar is in drie varianten met een 12,2, 10,1 en 8,4 inch-scherm. De schermresolutie is bij elk display hetzelfde: 2560 bij 1600 pixels. Daarmee heeft de 8,4 inch-versie van de Galaxy Tab Pro een zeer hoge pixeldichtheid van 359 pixels per inch. Verder is de Samsung Galaxy Tab Pro voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16 of 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s (8 en 2 megapixel) en een snelle 1,9GHz-quadcore-processor.

De specificaties van de drie uitvoeringen zijn nagenoeg identiek, op de accu na: zo bevat de 12,2 inch-versie een flinke batterij met een capaciteit van 9500 mAh. Op die manier wil fabrikant Samsung voorkomen dat je de Galaxy Tab Pro al na een dag zwaar gebruik aan de lader moet hangen.

Daarnaast heeft de Galaxy Tab Pro 12.2 iets meer werkgeheugen (3GB) dan zijn kleinere broertjes. Daar staat ook een fikse prijs tegenover: de 12,2-versie is aanzienlijk duurder dan de kleine Tab Pro’s.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Tab Pro 12,2 lijkt dus erg op zijn kleinere broertjes, maar heeft wel een groter scherm en iets betere specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • Exynos octacore-processor met 3GB werkgeheugen
  • 12,2 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Draait op Android 4.4 (KitKat)
  • 9500 mAh-accu voorziet de tablet van energie

Meer over de Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

De Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 is een krachtige tablet, die daarnaast redelijk handzaam is. Met afmetingen van 295 bij 204 bij 7,9 millimeter is het apparaat vrij groot, maar niet enorm zwaar. Het scherm is groter dan bij vergelijkbare tablets, en dat zorgt ervoor dat er nog meer ruimte is om mee te werken. Het formaat maakt de tablet natuurlijk ook geschikt voor het bekijken van films en spelen van games.

Uit de doos draait de Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 op Android 4.4 (KitKat), een vrij recente versie van het mobiele besturingssysteem. Het is nog onduidelijk of de tablet wordt bijgewerkt naar Android 5.0 (Lollipop), maar dat lijkt niet aannemelijk. Dat is echter geen ramp, want KitKat voorziet je van de meeste basisfuncties en is voor de doorsnee gebruiker  voldoende.

Foto`s maken doet de Galaxy Tab Pro met de 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van de tablet. De resultaten van deze camera`s zijn niet enorm indrukwekkend, maar wel voldoende voor de simpele foto`s voor  bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Daarnaast is de Galaxy Tab Pro in staat om video`s te schieten, en dat doet de tablet in een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's