Samsung Galaxy Tab S 8.4

8,5
Reviewscore

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S: eerste tablet met vingerafdrukscanner

De Galaxy Tab S is beschikbaar in twee formaten met een 8,4 inch en een 10,5 inch-scherm en de eerste tablet sinds 2011 die is uitgerust met super-amoled-schermtechnologie. Amoled-schermen zijn doorgaans goed te gebruiken in zonlicht, hebben prima kijkhoeken en kleuren die van het beeld spatten. Beide versies van de Galaxy Tab S beschikken daarnaast over een fijne schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels en dezelfde achterklep met bolletjesmotief die we kennen van de Galaxy S5.

Uit de doos draait de Galaxy Tab S op Android 4.4.2 (KitKat) en aan de voor- en achterzijde zijn twee camera`s met 8 en 2,1 megapixels te vinden. Opvallend aan de Tab S is dat deze een vingerafdrukscanner heeft die, net als bij de Galaxy S5, is geïmplementeerd in de homeknop. Hiermee kunnen gebruikers de tablet ontgrendelen en meerdere gebruikersprofielen aanmaken.

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 is een tablet met prima specificaties, maar  een relatief hoog prijskaartje. Voor het bedrag krijg je wel een vlot apparaat met Android 5.0 (Lollipop) en een prima accuduur. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de tablet op een rijtje gezet.

  • Mooi 8.4 inch-scherm met 2560 bij 1600 pixels
  • Vlotte Exynos octacore-processor met 3GB werkgeheugen
  • Lekker handzaam en met 298 redelijk licht
  • Voorzien van twee camera`s met 8 en 2,1 megapixels

Meer over de Samsung Galaxy Tab S 8.4

galaxy-tab-s-8-4

De Galaxy Tab S 8.4 wordt geleverd met een behoorlijk aantal goodies, waaronder gratis games en abonnementen op diensten als Dropbox, Box, Evernote, The Economist en LinkedIn Premium. Daarnaast krijg je door de samenwerking met Kindle iedere maand een gratis boek en toegang tot een brede selectie e-books in de Kindle store. Ook heb je drie maanden toegang tot meer dan 15.000 Engelstalige Marvel comics.

Verder kun je met de tablet gemakkelijk meerdere apps op één scherm draaien en telefoontjes opnemen die binnenkomen op een gekoppelde Samsung-smartphone. Ook is het gemakkelijk om bestanden uit te wisselen tussen je Samsung-smartphone en de Tab S. Dankzij voorgeprogrammeerde modi als AMOLED Cinema en AMOLED Photo kun je het display naar wens tweaken, zodat kleuren in elke situatie uitstekend tot hun recht komen. Bij de release zijn er tot slot een aantal covers en audioaccessoires om uit te kiezen, al zijn deze apart verkrijgbaar.

Conclusie Galaxy Tab S review

Onze indruk van de Galaxy Tab S is erg goed. Stiekem geven we de voorkeur aan het 8,4 inch-model dat hetzelfde scherpe display biedt en dezelfde snelle specs als zijn grotere broer. Met 399 euro is het Android-toestel echter een stuk gunstiger geprijsd en door het lage gewicht is de tablet gemakkelijk mee te nemen. Ook op het gebied van software zit de Tab S goed in elkaar, al is de echte blikvanger natuurlijk het prachtige amoled-scherm. Gezien de kwaliteit ervan vragen we ons af waarom we zo lang hebben moeten wachten op een nieuwe tablet met een dergelijk display.

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Tab S 8.4 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's