Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

1/3

Samsung Galaxy Tab S2 8.0: compacte high-end tablet

De Samsung Galaxy Tab S2 8.0 is een Android-tablet en de directe opvolger van de eerste Galaxy Tab S. Het 8 inch-scherm van deze versie heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, wat voor een uitstekende pixeldichtheid van 320 ppi zorgt.

Deze tablet is het kleine broertje van de Galaxy Tab S2 9.7 en is nagenoeg identiek, maar dan een stuk compacter. Het voordeel van de 8 inch-versie is dat hij door zijn kleinere formaat makkelijker mee te nemen is. Hij weegt bovendien een stuk minder, waardoor hij beter geschikt is voor mensen die hun tablet veel meenemen.

De Samsung Galaxy Tab S2 8.0 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Tab S2 8.0 is voorzien van goede hardware voor zowel productiviteit als mediaconsumptie. We zetten alle specificaties voor je op een rijtje.

  • 8 inch-scherm met resolutie van 2048 bij 1536 pixels
  • 8 megapixel-camera aan de achterkant, 2,1 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met TouchWiz-interface
  • Snapdragon 652-chip met octacore-processor, bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen
  • 32GB aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de Galaxy Tab S2 8.0

Er zijn twee versies van de Galaxy Tab S2 8.0 op de markt. Er is eigenlijk maar één verschil tussen de twee: de eerste versie loopt op een Exynos-chip met octacore-processor van Samsung zelf, terwijl de tweede variant een Snapdragon-chip van Qualcomm aan boord heeft. De overige hardware, waaronder het scherm en de camera’s, zijn bij beide versies gelijk.

Het ontwerp van de Galaxy Tab S2 vertoont veel gelijkenissen met de Samsung Galaxy S6. Het frame van de tablets is van metaal, maar de achterkant is van kunststof gemaakt. Met een dikte van 5,6 millimeter is de Galaxy Tab S2 een stuk dunner dan zijn smartphone-tegenhanger, wat hem lekker compact maakt.

Afgezien van het schermformaat verschilt de Galaxy Tab S2 8.0 maar weinig met de 9,7 inch-versie. Beide tablets zijn uitgerust met een super-amoled-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Bovendien hebben beide tablets een octacore-processor en 3GB aan werkgeheugen. De 8 inch-versie heeft wel een kleinere accu van 4000 mAh tegenover de 5870 mAh van zijn grotere broer.

Standaard loopt de Galaxy Tab S2 op Android 6.0 Marshmallow met de welbekende TouchWiz-interface van Samsung. Daarnaast bevat de tablet enkele voorgeïnstalleerde apps, zoals Skype, Microsoft Word, Excel en PowerPoint.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Tab S2 8.0 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's