Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Trend Lite

Samsung Galaxy Trend Lite
Scherm 4 inch
Camera 3 megapixel

Galaxy Trend Lite: nieuwe budget-smartphone van Samsung

Net als de Galaxy Fame Lite is ook dit een budget-smartphone van Samsung. De Galaxy Trend Lite wordt aangedreven door een 1GHz singlecore-processor en beschikt over 4GB opslaggeheugen. Het toestel is niet voorzien van de beste specs, maar is toch vlot genoeg om Android 4.1 (Jelly Bean) soepel te draaien. Ook met de meeste apps en games heeft het toestel geen moeite, al moet je het niet tot het uiterste drijven door tientallen apps tegelijkertijd te draaien.

Verder heeft de smartphone een 4,0 inch-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels en een 3 megapixel-camera om foto’s te nemen en video’s (weliswaar niet in hd) te schieten. Er is helaas geen camera aan de voorkant om selfies te schieten of videogesprekken te voeren. Met 121,5 x 63,1 x 10,85 millimeter en een gewicht van 126 gram is de Galaxy Trend Lite een lekker compacte en lichte smartphone.

De Samsung Galaxy Trend Lite in vogelvlucht

Heb je minder dan 100 euro te besteden en ben je niet zo veeleisend als het op de mogelijkheden van een smartphone aankomt, dan is de Galaxy Trend Lite het overwegen waard. Het toestel is compact en licht, draait een ietwat verouderde versie van Android, maar kan moeiteloos overweg met bijvoorbeeld Facebook, WhatsApp en andere populaire apps. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet. Lees ook meer over zijn opvolger, de Samsung Galaxy Trend 2 Lite.

  • Compact 4 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • 1GHz singlecore-processor en 512MB aan werkgeheugen
  • 4GB aan opslag, eventueel uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje
  • 3 megapixel-camera aan de achterkant, selfiecamera ontbreekt

Meer over de Samsung Galaxy Trend Lite

samsung galaxy trend liteVoor de Galaxy Trend Lite hoef je niet bepaald diep in de buidel te tasten. De smartphone kostte bij verschijning 150 euro, maar is inmiddels voor minder dan 100 euro aan te schaffen. Het toestel wordt aangedreven door een 1GHz-processor en een accu van 1500 mAh. Het 4 inch-scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels en ook de Galaxy Trend Lite is voorzien van een 3-megapixelcamera.

In 2014 lanceerde Samsung de Galaxy Trend 2, een nieuw budgetmodel dat qua prijs en specs vergelijkbaar is met de modellen hierboven. Het nieuwe toestel draait echter wel op Android 4.4 KitKat.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Galaxy Trend Lite met abonnement.

Pluspunten Galaxy Trend Lite

  • Erg goedkoop
  • Lekker compact en licht
  • Uitbreidbare opslagruimte

Minpunten Galaxy Trend Lite

  • Draait oudere Android-versie
  • Bescheiden specs
  • Matige camera
Samsung Galaxy Trend Lite
Welke Samsung Galaxy Trend Lite wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Trend Lite aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Samsung lanceert goedkope Galaxy Fame Lite en Trend Lite

Samsung lanceert goedkope Galaxy Fame Lite en Trend Lite

Nieuws Voor wie de Samsung Galaxy S4 wat aan de dure kant is, heeft Samsung nu twee budgetsmartphones geïntroduceerd: de Galaxy Fame Lite en Galaxy Trend Lite. Beide toestellen hebben een…