Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View
Scherm 18.4 inch
Camera 2.1 megapixel

Samsung Galaxy View: grote tablet met lage resolutie

De Galaxy View is de nieuwe  18,4 inch-tablet van Samsung. De View is behalve met  een gigantisch scherm, ook voorzien van een handige, ingebouwde standaard en een accu van maar liefst 5700 mAh. Standaard draait de  Android-tablet op Android 5.1.1 (Lollipop), maar de kans is groot dat dit bij het verschijnen wordt aangepast naar Android Marshmallow.

De schermresolutie van de grote tablet is wat aan de lage kant, deze bedraagt  slechts  1920 bij 1080 pixels. De Galaxy View heeft verder 2GB aan RAM  en 32GB of 64GB aan uitbreidbaar intern geheugen. Foto’s schiet je  alleen  met de  2,1 megapixel-camera aan de voorkant. Bijzonder aan de tablet is de kromme standaard en het handvat, waarmee je het apparaat gemakkelijk verplaatst.

De Galaxy View in vogelvlucht

Hieronder vind je de belangrijkste features van de  Samsung Galaxy View, die vanaf het najaar van 2015 beschikbaar wordt in de Benelux.

  • Enorm 18,4 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Vlotte 1,6GHz octacore-processor en 2GB aan werkgeheugen
  • 32GB aan intern opslaggeheugen, uitbreidbaar tot 128GB met een micro-sd-kaartje
  • Accu met een capaciteit van 5700 mAh

Meer over de Samsung Galaxy View

De Samsung Galaxy View is net als andere Samsung-tablets voorzien van Android met de  TouchWiz-schil. Hierdoor zijn niet alleen Google-, maar ook Samsung-apps als Multi Window en ChatON vooraf geïnstalleerd. De Exynos 7580 octacore-processor (1,6GHz) zorgt ervoor dat alle apps soepel  draaien.

Met een formaat van 451,8 bij 275,8 bij 11,9 millimeter is de Galaxy View  een reus onder de tablets. De relatief lage schermresolutie van 1920 bij 1080  pixels zorgt echter voor een lage  pixeldichtheid  van  slechts 120 ppi. Dit zorgt ervoor dat je de tablet niet snel als extra beeldscherm zult gebruiken voor bijvoorbeeld het afspelen van video’s.  Gelukkig kun je met de accucapaciteit van 5700 mAh wel rekenen op redelijk wat speeltijd. De accu gaat circa 8 uur mee als je video’s bekijkt.

samsung galaxy view

De Galaxy View is verder voorzien alleen voorzien van een frontcamera van 2,1 megapixels. De camera aan de achterkant is achterwege gelaten. Foto’s sla je op in het geheugen van 32GB of 64GB, dat verder met een micro-sd-kaartje uit te breiden is tot 128GB mocht je meer ruimte nodig hebben voor bestanden, apps en games.

Pluspunten Galaxy View

  • Grote accu
  • Handige ingebouwde standaard
  • Draait op Android 5.1 (Lollipop)

Minpunten Galaxy View

  • Groot en zwaar
  • Relatief lage schermresolutie
  • TouchWiz niet bij iedereen geliefd

Laatste berichten

Eerste indruk: Galaxy View-tablet met gigantisch scherm

Eerste indruk: Galaxy View-tablet met gigantisch scherm

Reviews Waar smartphones de afgelopen jaren alleen maar in schermgrootte zijn gegroeid, zijn de meeste fabrikanten het erover eens dat 10 inch voor een tablet groot genoeg is. Samsung denkt daar anders over en introduceert  de Galaxy View met een 18,4 inch-scherm.
Samsung onthult Galaxy View-tablet met 18,4 inch-scherm

Samsung onthult Galaxy View-tablet met 18,4 inch-scherm

Nieuws Samsung heeft de Galaxy View officieel onthuld, een nieuwe tablet die wordt gekenmerkt door een gigantisch 18,4 inch-scherm. Het apparaat is tevens voorzien van een kantelbare  standaard met een  handvat om verplaatst te worden.
Nieuwe foto’s tonen Samsungs ‘draagbare’ 18,4 inch-tablet

Nieuwe foto’s tonen Samsungs ‘draagbare’ 18,4 inch-tablet

Nieuws De Galaxy View mag dan nog niet officieel door Samsung zijn aangekondigd, maar er zijn al wel de nodige details over de 18,4 inch-tablet uitgelekt. Ditmaal zijn er persfoto's van het apparaat verschenen  die een goede indruk van het design geven.
‘Uitgelekte foto’s tonen gigantische Galaxy View-tablet’

‘Uitgelekte foto’s tonen gigantische Galaxy View-tablet’

Nieuws Eerder gingen er al geruchten dat Samsung zou werken aan een tablet van maar liefst 18,4 inch, genaamd  Galaxy View. Sammobile komt met exclusieve foto's van de tablet en een nieuw docksysteem.
‘Nieuwe Android-tablet Samsung heeft gigantisch scherm’

‘Nieuwe Android-tablet Samsung heeft gigantisch scherm’

Nieuws Geruchten gaan dat Samsung werkt aan een nieuwe Android-tablet met een gigantisch scherm van 18,4 inch. Volgens specs die zijn opgedoken op GFXBench krijgt het apparaat een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels, wat relatief laag zou zijn voor de schermgrootte.