Samsung Galaxy Watch Active 4

Samsung Galaxy Watch Active 4

Let op: Samsung moet de Galaxy Watch Active 4 nog aankondigen. Dit gebeurt waarschijnlijk in augustus 2021. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy Watch 4 Active. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

We verwachten een presentatie van de Samsung Galaxy Watch 4-series in augustus 2021. Naast de normale Samsung Galaxy Watch 4 gaan we dan ook de Active-variant zien, waarover je alles leest op deze pagina.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw besturingssysteem: One UI Watch

Fabrikant Samsung heeft het budget en mogelijkheden om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen voor haar wearables. Voor de Watch Series 4 werkte het bedrijf samen met Google en Fitbit aan One UI Watch. Dat werd eind juni 2021 aangekondigd en is iets heel anders dan het eigen Tizen OS, wat Samsung voorheen gebruikte.

Zo had Tizen OS veel minder mogelijkheden qua applicaties die ervoor te downloaden zijn. Op One UI Watch kun je namelijk gewoon gebruikmaken van de duizenden apps die inmiddels zijn ontwikkeld voor Wear OS van Google. Navigeren doe je makkelijk met Google Maps, muziek luister je via Spotify of je houd alles bij wat betreft je sportactiviteiten met een van de bekende apps. Het eigen maken van het horloge door een eigen digitale wijzerplaat samen te stellen is zo ook makkelijker.

Samsung wil met One UI Watch verder bouwen aan een ecosysteem voor alle Galaxy-apparaten. Installeer je op je smartphone een applicatie, dan is die ook gelijk te gebruiken op je horloge. Verder is het wachten op meer details, want Samsung heeft nog niet alles verteld over het nieuwe besturingssysteem voor wearables.

Samsung Galaxy Watch 4 renders

Bediening via ronde scherm

Van de Galaxy Watch Active 4 komen er twee formaten op de markt, die ook wat zullen verschillen qua accucapaciteit. De bediening werkt veelal via het ronde touchscreen. Zo veeg je door instellingen en menu’s of selecteer je bepaalde keuzes in een app. Of het horloge ook een draaibare bezel krijgt is vooralsnog de vraag.

De rechterkant van de kast biedt ook nog plaats aan twee fysieke knoppen, die je ook gebruikt om door het apparaatje te navigeren. Zo kun je snel naar het thuisscherm of doe je een stapje terug in een van de menu’s. Omdat het gaat om een Active-variant, is het horloge sowieso stof- en waterdicht, maar specifieke details zijn nog onbekend. Een gesprek voeren via het horloge is dankzij de ingebouwde microfoon en speaker wel mogelijk.

Genoeg sensoren voor de actieveling

Samsung stopt de Watch Active 4 weer bomvol met sensoren, zodat je alles direct vanaf je pols kunt aflezen en meten. Ga je een stuk wandelen, hardlopen of bijvoorbeeld fietsen? Dankzij de ingebouwde gps-sensor hoef je nooit meer je telefoon op zak te hebben om de route achteraf te kunnen inzien. Andere sensoren zijn een zuurstofgehaltemeter voor het bloed, stappenteller en hartslagmeter.

Samsung Galaxy Watch 4 renders

Prijs Samsung Galaxy Watch Active 4

Adviesprijzen zijn nog onbekend, maar we weten natuurlijk wel wat de adviesprijzen waren van de vorige generatie Galaxy Watch Active uit augustus 2019. Zo kostte het instapmodel met 40mm-kast van aluminium 299 euro. De 44mm-variant was te koop vanaf 319 euro. Koos je voor een behuizing van roestvrij staal dan betaalde je een meerprijs van 100 euro. Inmiddels is de Active 2-serie te koop voor zo’n 170 euro.

Check ook andere smartwatches: Samsung Galaxy Watch 4, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Watch Active 2, Samsung Galaxy Watch of de Samsung Galaxy Watch Active. Vergeet ook geen kijkje te nemen op onze wearables-pagina met nog meer informatie.

Samsung Galaxy Watch Active 4

Samsung Galaxy Watch Active 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Watch Active 4 prijzen. Bekijk alle Samsung producten.

Alle Samsung producten
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's