Samsung Galaxy Xcover 5

Samsung Galaxy Xcover 5

Samsung Galaxy Xcover 5: robuust en goed betaalbaar

De Samsung Galaxy Xcover 5 is begin maart 2021 gepresenteerd en is een betaalbare en robuuste smartphone uit het Samsungkamp. Het toestel is is de opvolger van de Xcover 4 en op deze pagina lees je er alles over.

Het toestel is stof- en waterdicht,dankzij de IP68-certificering. Daardoor is het toestel prima om te gebruiken in wat ruigere (werk)omgevingen. Bedienen met handschoenen of terwijl het display nat is, is ook geen enkel probleem voor deze krachtpatser. Daarnaast is de behuizing versterkt, waardoor een val ook niet gelijk problemen oplevert.

Specificaties Galaxy Xcover 5 op een rij

De Xcover 5 biedt niet de beste specificaties in een robuuste smartphone, maar je kunt gewoon gebruik maken van bekende apps als WhatsApp, social media of een simpele game spelen. Vergelijken met de Samsung Galaxy S21-serie is bijvoorbeeld een no go, maar daar is de prijs dan ook naar. In onderstaande lijst zie je de beknopte Xcover 5-specificaties op een rij:

  • 5,3 inch-scherm, resolutie van 1600 bij 720 pixels
  • 16 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Draait op Android 11
  • Exynos 850-processor en 4GB werkgeheugen
  • 64GB interne opslag, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Stof- en waterdicht, overleeft val van anderhalve meter
  • 5 jaar beveiligingsupdates dankzij Enterprise-programma

Meer over de Samsung Galaxy Xcover 5

De gebruikte processor is de eigen Exynos 850 en ook is er 4GB RAM aanwezig. Daarnaast kun je foto’s, video’s en bestanden opslaan op het interne geheugen van 64GB. Ook kun je ervoor kiezen om dat uit te breiden met een geheugenkaartje of om twee simkaarten te gebruiken.

Er is nfc aan boord om draadloos te betalen en ook een zaklampfunctie is aanwezig. De batterij is 3000 mAh, waarmee je makkelijk de dag doorkomt, omdat het scherm en de overige hardware niet al teveel energie slurpen. Tevens is die batterij zelf te verwijderen. Zo kun je er ook eentje extra meenemen als je op pad gaat.

Op de achterkant vind je een enkele 16 megapixel-camera, terwijl je selfies maakt van maximaal 5 megapixel. De XCover Key laat je een vaakgebruikte app snel opstarten, waardoor je dat zelfs moeiteloos en op de tast kunt doen.

Samsung Galaxy Xcover 5

De Xcover 5 is onderdeel van het Enterprise-programma van Samsung, waardoor je maar liefst vijf jaar wordt voorzien van updates. Daarnaast kun je ook gratis een jaar gebruik maken van Knox Suite, voor fijne beheermogelijkheden en goede beveiliging.

Prijs en release Samsung Galaxy Xcover 5

De Samsung Xcover 5 is gepresenteerd op 4 maart 2021 en heeft een adviesprijs van 289 euro. Voor de beste deals check je onderstaande prijsvergelijker.

Samsung Galaxy Xcover 5

Samsung Galaxy Xcover 5 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 17,- p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 279,-

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's