Samsung Galaxy Young 2

Samsung Galaxy Young 2

1/3

Samsung Galaxy Young 2: budgettoestel met KitKat

De Samsung Galaxy Young 2 is een van de meest eenvoudige en goedkope Android-smartphones die je momenteel kunt vinden. Uit de doos draait de budgettelefoon op een recente  versie van Android met daaroverheen de kleurrijke skin van Samsung. Het toestel heeft een piepklein 3,5 inch-scherm met een resolutie van 480 bij 320 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 165 ppi; niet heel indrukwekkend, maar wel voldoende.

Intern beschikt de Galaxy Young 2 over 4GB aan uitbreidbare opslag en 512MB aan werkgeheugen. Hij wordt aangedreven door een 1GHz dualcore-processor en beschikt over een 1500 mAh-accu. Deze staat garant voor circa anderhalve dag gemiddeld gebruik. Aan de voorzijde van de telefoon is geen camera te vinden, maar aan de achterzijde wel eentje met een sensor van 3 megapixels.

Het toestel is met 109.8 x 59.9 x 11.8 millimeter bijzonder compact en het gewicht is met 108 gram erg laag. Dat maakt de Young 2 gemakkelijk om mee te nemen, ook als je bijvoorbeeld op reis gaat. Verder is ondersteuning voor wifi, bluetooth 4.0 en 3g aan boord, maar 4G-ondersteuning ontbreekt helaas.

De Samsung Galaxy Young 2 in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Young 2 kenmerkt zich met name door zijn compacte formaat, lage prijs en recente Android-versie. Voor een bedrag van circa 70 euro haal je het toestel met Android 4.4 (KitKat) in huis. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Compact 3,5 inch-scherm (480 bij 320 pixels)
  • Beschikt over Android 4.4 (KitKat)
  • 1Ghz dualcore-processor met 512MB aan werkgeheugen
  • 3 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Samsung Galaxy Young 2

galaxy-young2

De Samsung Galaxy Young 2 is duidelijk gericht op beginnende smartphonegebruikers en kinderen. Door het kleine formaat en lage gewicht is het toestel bijzonder compact en gemakkelijk mee te nemen. Wel jammer is het feit dat het toestel beschikt over slechts 4GB aan opslagruimte. Na de installatie van het besturingssysteem en enkele apps zul je al gauw door de totale hoeveelheid ruimte heen zijn. Gelukkig kun je dit middels een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 32GB uitbreiden.

De Galaxy Young 2 beschikt daarnaast over TouchWiz Essence. Dit is een versimpelde versie van Samsungs Android-schil die vooral een stuk gebruiksvriendelijker is. In de praktijk betekent dit dat er minder uitgebreide functies aanwezig zijn, en het uiterlijk iets is aangepast. Dit zorgt er wel voor dat Android 4.4 (KitKat) begrijpbaar  blijft, ook voor de beginnende smartphonegebruiker.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Samsung Galaxy Young 2 met abonnement.

Samsung Galaxy Young 2 Duos: dual-sim-variant

Er is een dual-sim variant van de Galaxy Young 2 op de markt: de Samsung Galaxy Young 2 Duos. De specificaties van deze versie zijn identiek aan de reguliere Galaxy Young 2, met als enige afwijking dat je twee simkaarten in het toestel kwijt kunt.

Samsung Galaxy Young 2

Samsung Galaxy Young 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Young 2 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's