Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Gear 2

Samsung Gear 2
Scherm 1.63 inch
Resolutie 320x320

Samsung Gear 2: sterk verbeterde smartwatch

De Gear 2  (€299,-) en Gear 2 Neo (€199,-) zijn de opvolgers van het slimme horloge dat de Zuid-Koreaanse fabrikant in 2013 uitbracht. In tegenstelling tot hun voorganger draaien de Gear 2 en Gear 2 Neo niet op Android, maar op het open-source besturingssysteem Tizen OS. Samsung had een flinke vinger in de pap bij de ontwikkeling van Tizen en de Samsung smartwatches zijn de eerste apparaten van de fabrikant die erop draaien.

Qua design hebben beide horloges veel weg van de originele Gear, al is de uitstulping van de camera aanzienlijk verminderd. Deze bevindt zich nu boven het kleine 1,63 inch-scherm (320 bij 320 pixels). De Gear 2 en Gear Neo zijn vrijwel identiek, al heeft de Neo geen 2 megapixel-camera, waardoor de smartwatch lichter en goedkoper is.

Beide horloges zijn stof- en spatwaterbestendig en hebben een 300 mAh-accu aan boord die garant staat voor een accuduur van twee tot drie dagen. Gebruik je het horloge nauwelijks, dan is het mogelijk om zes dagen met de batterij te doen, voordat deze weer aan de lader moet. Bij gemiddeld gebruik moet je volgens Samsung rekenen op een accuduur van drie dagen. Lees ook meer over zijn grote broer, de Samsung Gear S.

Naast een klein super-amoled-scherm zijn de Gear 2  en Gear 2 Neo voorzien van een 1GHz dualcore-processor, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. De polsband is verwisselbaar en dankzij de accelerometer en hartslagmeter zijn de Samsung smartwatches ideaal voor het bijhouden van je activiteiten en sporten.

Het Tizen besturingssysteem wordt standaard geleverd met de apps Bluetooth Call, Camera, Notification (SMS, E-mail, Apps), Media Controller, Agenda, Smart Relay, S Voice, Stopwatch, Timer and Weer. Daarnaast zijn er diverse apps te downloaden, zodat je de functies van de smartwatch optimaal kunt benutten.

Pluspunten Gear 2

  • Fraai en compact ontwerp
  • Handig voor notificaties
  • Prima scherm

Minpunten Gear 2

  • Niet alle functies werken goed
  • Alleen voor Samsung-toestellen geschikt

Samsung Gear 2 video

Laatste berichten

Tip: flinke korting op de Samsung Gear 2 Neo

Tip: flinke korting op de Samsung Gear 2 Neo

Nieuws De Gear 2 Neo is één van de betere smartwatches op de markt. Als je overweegt om het slimme horloge van Samsung aan te schaffen, dan kan dat nu met 40 euro korting.
‘Galaxy Gear werkt straks ook met niet-Samsung-toestellen’

‘Galaxy Gear werkt straks ook met niet-Samsung-toestellen’

Nieuws De Galaxy Gear en Gear 2 zullen in de toekomst ook werken met toestellen van andere fabrikanten, zo laat Luke Mansfield van Samsung weten in gesprek met AndroidPlanet. “Ik weet…
Samsung introduceert sportaccessoire Gear Fit, met gebogen scherm

Samsung introduceert sportaccessoire Gear Fit, met gebogen scherm

Nieuws Samsung kondigde naast de Galaxy S5 ook twee nieuwe accessoires aan: de Galaxy Gear 2  (€ 299,-), Galaxy Gear 2 Neo (€199,-) de opvolger van Samsungs smartwatch die eerder werd…
Nieuwe Samsung smartwatches draaien op Tizen, niet op Android

Nieuwe Samsung smartwatches draaien op Tizen, niet op Android

Nieuws In aanloop naar het Mobile World Congress, dat morgen van start gaat, zijn er twee nieuwe Samsung smartwatches onthuld. Het betreffen de Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo,…
‘Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo te zien op foto’ – UPDATE

‘Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo te zien op foto’ – UPDATE

Nieuws Samsung komt spoedig met twee nieuwe smartwatches: de Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo, die beide de huidige Galaxy Gear opvolger. Dat blijkt uit een nieuwe uitgelekte afbeelding…