Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung Gear 2

Samsung Gear 2: sterk verbeterde smartwatch

De Gear 2  (€299,-) en Gear 2 Neo (€199,-) zijn de opvolgers van het slimme horloge dat de Zuid-Koreaanse fabrikant in 2013 uitbracht. In tegenstelling tot hun voorganger draaien de Gear 2 en Gear 2 Neo niet op Android, maar op het open-source besturingssysteem Tizen OS. Samsung had een flinke vinger in de pap bij de ontwikkeling van Tizen en de Samsung smartwatches zijn de eerste apparaten van de fabrikant die erop draaien.

Qua design hebben beide horloges veel weg van de originele Gear, al is de uitstulping van de camera aanzienlijk verminderd. Deze bevindt zich nu boven het kleine 1,63 inch-scherm (320 bij 320 pixels). De Gear 2 en Gear Neo zijn vrijwel identiek, al heeft de Neo geen 2 megapixel-camera, waardoor de smartwatch lichter en goedkoper is.

Lees verder na de advertentie.

Beide horloges zijn stof- en spatwaterbestendig en hebben een 300 mAh-accu aan boord die garant staat voor een accuduur van twee tot drie dagen. Gebruik je het horloge nauwelijks, dan is het mogelijk om zes dagen met de batterij te doen, voordat deze weer aan de lader moet. Bij gemiddeld gebruik moet je volgens Samsung rekenen op een accuduur van drie dagen. Lees ook meer over zijn grote broer, de Samsung Gear S.

Naast een klein super-amoled-scherm zijn de Gear 2  en Gear 2 Neo voorzien van een 1GHz dualcore-processor, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen. De polsband is verwisselbaar en dankzij de accelerometer en hartslagmeter zijn de Samsung smartwatches ideaal voor het bijhouden van je activiteiten en sporten.

Het Tizen besturingssysteem wordt standaard geleverd met de apps Bluetooth Call, Camera, Notification (SMS, E-mail, Apps), Media Controller, Agenda, Smart Relay, S Voice, Stopwatch, Timer and Weer. Daarnaast zijn er diverse apps te downloaden, zodat je de functies van de smartwatch optimaal kunt benutten.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Gear 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu