De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Gear Live

6,5

Gear Live: Samsungs eerste smartwatch met Android Wear

De Gear Live is Samsungs eerste smartwatch met Android Wear, Googles besturingssysteem voor wearables. Het apparaat heeft een 1,63 inch-scherm (super amoled) met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Verder is er een hartslagmeter, 4GB aan opslag en een 300 mAh-accu aan boord. De Live is IP67-gecertificeerd, wat betekent dat hij is bestand tegen stof en water. Net als de andere Android smartwatches beschikt het horloge over 512MB aan werkgeheugen en verbindt het via bluetooth 4.0 met een smartphone of tablet. Op die manier kan het apparaat gebruikmaken van de internetverbinding van het toestel en onder andere meldingen en informatiekaarten tonen.

De Gear Live meet 38 bij 56 bij 8,9 millimeter en weegt 59 gram. Qua design heeft het slimme horloge veel weg van bijvoorbeeld de Samsung Gear 2, de smartwatch met Tizen die Samsung eerder uitbracht. De Live betreedt samen met de LG G Watch de markt als een van de eerste smartwatches met Android Wear. Lees ook meer over zijn grote broer, de Samsung Gear S.

De Samsung Gear Live in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Gear Live is Samsungs eerste en vooralsnog eerste smartwatch met Android Wear. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het horloge op een rijtje gezet.

  • 1,63 inch-scherm met 320 bij 320 pixels
  • Vlotte Snapdragon 400-chip en 512MB aan werkgeheugen
  • Draait op de laatste versie van Android Wear
  • Stof- en waterbestendige behuizing

Conclusie Samsung Gear Live review

Net als de LG G Watch is de Gear Live een smartwatch met duidelijke voor- en nadelen. Het apparaat heeft een beter design en een beduidend scherper en helderder scherm, maar valt op het gebied van accuduur enorm tegen. Ook over de stugge band zijn we niet te spreken en de hartslagmeter is niet meer dan een gimmick. Wil je per se nu al een smartwatch, dan verdient de Gear Live met zijn betere scherm niettemin de voorkeur boven de G Watch. Heb je nog even geduld, dan lijkt de Moto 360 van Motorola met zijn fraaie, ronde design een betere optie.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de Samsung Gear Live review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Gear Live

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu