Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Gear S

Samsung Gear S
3,0
Scherm 2 inch
Resolutie 360x480

Gear S: smartwatch werkt samen met Samsung-toestellen

De Samsung Gear S is een smartwatch die niet op Android Wear draait, maar op Tizen, een platform dat Samsung zelf heeft ontwikkeld. Zodoende werkt het slimme horloge alleen met enkele toestellen van Samsung. Het meest opvallende aan de smartwatch is het gebogen display, dat 2 inch meet en een relatief hoge resolutie van 480 bij 360 pixels heeft. Bovendien is het een amoled-scherm, waardoor je in de buitenlucht ook gemakkelijk de tijd, notificaties en teksten kunt aflezen.

Wat de Gear S ook speciaal maakt, is het feit dat de smartwatch ondersteuning heeft voor 3G. Hierdoor kun je gesprekken voeren en berichten verzenden, ook als je niet in de buurt van je smartphone bent.

Het virtuele toetsenbord ondersteunt maar liefst 69 talen, zodat je gemakkelijk in de gewenste taal bijvoorbeeld een sms’je stuurt. De Gear S heeft daarnaast een ingebouwde weer-app, contacten-app, agenda, muziekspeler en S Health, de gezondheids-app van Samsung die je stappen, activiteiten en hartslag kan meten.

Aangezien het apparaat beschikt over een gps-module kun je een rondje gaan hardlopen en vervolgens precies zien welk parkoers je hebt afgelegd. Bij veel andere smartwatches moet je daarvoor ook nog je smartphone meesjouwen, wat het nut van een wearable wat ons betreft verslaat. Het maakt de Gear S tot een aantrekkelijke keuze voor wie al beschikt over een Samsung-toestel en op zoek is naar een mooie smartwatch met veel functies.

Gear S release en prijzen

De Samsung Gear S is sinds het derde kwartaal van 2014 verkrijgbaar in Nederland en België. Het apparaat heeft veel functies, maar daardoor ook een fikse adviesprijs: 399 euro. Momenteel zijn er gelukkig al wel webshops die de Gear S goedkoper aanbieden.

Pluspunten Gear S

  • Heeft een simkaartslot
  • Redelijke specs en scherm

Minpunten Gear S

  • Is weinig functioneel
  • Werkt niet goed met notificaties
  • Tizen oogt rommelig

Samsung Gear S video

Laatste berichten

Samsung Gear S Review: logge simkaartsmartwatch is overbodig

Samsung Gear S Review: logge simkaartsmartwatch is overbodig

3
Reviews De Gear S is een dappere poging om de smartwatch door gebruik van een simkaart zelfstandig te maken, maar het accessoire faalt met zijn design, Tizen-software en oplaadtechniek.
Samsung maakt Apple belachelijk in 6 nieuwe reclames

Samsung maakt Apple belachelijk in 6 nieuwe reclames

Nieuws De onthulling van de nieuwe iPhones afgelopen dinsdag was voor Samsung aanleiding om een reeks video’s te maken waarin de draak wordt gestoken met Apple. Van de haperende livestream en…