Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Gear VR: eerste betaalbare virtual reality-bril

De Gear VR is Samsungs eerste virtual reality-bril die ontwikkeld werd in samenwerking met het bedrijf Oculus. Het accessoire is geoptimaliseerd voor gebruik met de Note 4, Galaxy S6 en S6 Edge en is sinds het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar in de kleur Frost White. Hij werkt draadloos, zodat je volgens Samsung ‘volledig kunt opgaan in de virtuele wereld zonder vast te zitten aan een computer’.

De Gear VR is gemaakt van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen en heeft in tegenstelling tot de Oculus Rift geen eigen scherm. De gadget maakt gebruik van grote lenzen die het scherm van de Note 4 omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft. Om de Gear VR te gebruiken, moet je het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Vervolgens kan het accessoire gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren.

Wat je moet weten over de Samsung Gear VR

In tegenstelling tot de Oculus Rift heeft de Samsung Gear VR geen eigen scherm maar maakt het gebruik van grote lenzen. Deze toveren het scherm van de Note 4 om tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft.

Samsung Gear VR

Om de Gear VR te gebruiken, moet je het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Vervolgens kan het accessoire gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren.Samsung Gear VR kopenDe adviesprijs van de Gear VR, die alleen in de kleur Frost White verkrijgbaar is, bedraagt 199 euro. Wil je er ook nog een Game Pad bij voor het spelen van spelletjes, dan betaal je 50 euro meer.

Pluspunten Gear VR

  • Comfortabel te dragen
  • Prima beeldkwaliteit
  • Indrukwekkende technologie

Minpunten Gear VR

  • Relatief duur
  • Weinig apps compatibel
  • Werkt alleen met sommige Samsung-toestellen

Samsung Gear VR video

Bekijk alle Samsung Gear VR video's

Laatste berichten

Neem een ‘Staycation’ en ontdek de wereld met deze 8 Gear VR-apps

Neem een ‘Staycation’ en ontdek de wereld met deze 8 Gear VR-apps

Apps Blijf je dit jaar thuis in de zomer? Geen nood, want met goede virtual reality-apps ontdek je de wereld vanaf je bank. Neem een Gear VR-vakantie met deze apps.
‘Toekomstige Gear VR ontgrendelt je Samsung met de vorm van je hoofd’

‘Toekomstige Gear VR ontgrendelt je Samsung met de vorm van je hoofd’

Nieuws Op dit moment is het niet mogelijk om vanuit de Gear VR je Samsung Galaxy S8 of ander toestel te ontgrendelen. Met de toekomstige Gear VR is dat wellicht wel een optie.
Tip: Beelden van je Gear VR naar een Chromecast streamen

Tip: Beelden van je Gear VR naar een Chromecast streamen

Tips De Gear VR van Samsung heeft met een update Chromecast-ondersteuning gekregen. Dit maakt vr-ervaringen een stuk socialer, omdat je beelden van de bril kunt delen met anderen.
‘Gear VR krijgt kindermodus voor veilige virtual reality’

‘Gear VR krijgt kindermodus voor veilige virtual reality’

Nieuws Samsung werkt aan een kindermodus voor de Gear VR. Op deze manier kun je zonder zorgen de vr-bril op het hoofd van je kinderen zetten.
Facebook 360 brengt panoramavideo’s naar Samsung Gear VR

Facebook 360 brengt panoramavideo’s naar Samsung Gear VR

Nieuws Facebook heeft een nieuwe video-app uitgebracht voor de Gear VR. Met Facebook 360 kun je panoramafoto's en video's bekijken in virtual reality.