Samsung Gear VR

7,5

Samsung Gear VR: eerste betaalbare virtual reality-bril

De Gear VR is Samsungs eerste virtual reality-bril die ontwikkeld werd in samenwerking met het bedrijf Oculus. Het accessoire is geoptimaliseerd voor gebruik met de Note 4, Galaxy S6 en S6 Edge en is sinds het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar in de kleur Frost White. Hij werkt draadloos, zodat je volgens Samsung ‘volledig kunt opgaan in de virtuele wereld zonder vast te zitten aan een computer’.

De Gear VR is gemaakt van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen en heeft in tegenstelling tot de Oculus Rift geen eigen scherm. De gadget maakt gebruik van grote lenzen die het scherm van de Note 4 omtoveren tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft. Om de Gear VR te gebruiken, moet je het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Vervolgens kan het accessoire gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren.

Wat je moet weten over de Samsung Gear VR

In tegenstelling tot de Oculus Rift heeft de Samsung Gear VR geen eigen scherm maar maakt het gebruik van grote lenzen. Deze toveren het scherm van de Note 4 om tot een driedimensionaal beeld dat de gebruiker omgeeft.

Samsung Gear VR

Om de Gear VR te gebruiken, moet je het toestel in de virtual reality-bril schuiven. Aan de voorzijde van het apparaat is hiervoor een micro-usb-aansluiting te vinden. Vervolgens kan het accessoire gebruikmaken van het scherm en de sensoren van de smartphone om een virtual reality-effect te creëren.Samsung Gear VR kopenDe adviesprijs van de Gear VR, die alleen in de kleur Frost White verkrijgbaar is, bedraagt 199 euro. Wil je er ook nog een Game Pad bij voor het spelen van spelletjes, dan betaal je 50 euro meer.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Gear VR

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu