Let op: de Sony Xperia 1 III is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. De informatie in dit artikel is gebaseerd op lekken en geruchten en kan veranderen in aanloop naar de presentatie van de smartphone. Android Planet geeft deze pagina regelmatig een update, zodra er nieuwe, betrouwbare informatie gelekt is.

De Sony Xperia 1 III is een high-end smartphone met een focus op zijn camera’s, schermkwaliteit en fotografie- en filmmogelijkheden. Op deze pagina lees je alles over de Xperia 1 III.

‘Groot 4K-scherm met 120Hz’

Het scherm lijkt een speerpunt te worden van de Xperia 1 III. Het toestel krijgt naar verluidt een groot 6,5 inch-display met haarscherpe 4K-resolutie, hdr-ondersteuning en hoge verversingssnelheid van 120Hz. Een oled-paneel levert fraaie kleuren en toont zwart echt als zwart.

Sony’s focus op schermkwaliteit is niet vreemd. De Xperia 1 en 1 II vallen ook op met hun 4K-oled-schermen. Sony mikt onder meer op multimedialiefhebbers.

Lees verder na de advertentie.

Camerafeatures

De Xperia 1-serie richt zich ook op fotografie- en filmliefhebbers. De 1 III moet die trend voortzetten en zou drie cameralenzen krijgen. Naast een normale camera zou het gaan om een zoomlens en een extra wijde groothoeklens. Verdere details over de camera’s ontbreken echter nog wel.

Sony lijkt wel weer uitgebreide fotografie- en filmapps mee te leveren. Die zijn met name interessant voor serieuzere foto- en videograven omdat je in de apps veel instellingen kunt aanpassen. Van de witbalans en sluitertijd tot iso-waarde en beeldverhouding; het kan allemaal, waardoor je creatieve en professionele beelden kunt schieten.

sony xperia 1 iii renders

Sony Xperia 1 III specificaties

Andere specificaties van de Xperia 1 III omvatten een Snapdragon 888-processor, de nieuwste en snelste Qualcomm-chip die op dat moment beschikbaar is. Sony zou er 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggeheugen bij stoppen. Het toestel ondersteunt 5G-internet, is water- en stofdicht en zou een aan- en uitknop met vingerafdrukscanner hebben.

Android 11 en updatebeleid

Sony levert de Xperia 1 III met Android 11 en zijn lichte softwareschil. Die voegt een paar apps toe maar voert geen grote veranderingen door. Het updatebeleid van Sony is al jaren schamel. De fabrikant belooft – ook voor zijn dure toestellen – twee jaar versie- en beveiligingsupdates. Concurrerende merken doen dit veelal drie jaar.

Het is nog onduidelijk of Sony zijn updatebeleid met de Xperia 1 III gaat verbeteren. Als dat niet het geval is, kan de smartphone rekenen op Android 12 en 13.

sony xperia 1 iii renders

Sony Xperia 1 III release

De Sony Xperia 1 III wordt vermoedelijk in het vroegere voorjaar van 2021 aangekondigd. Wanneer de smartphone uitkomt, is echter nog onduidelijk. Sony presenteerde de Xperia 1 II in februari 2020 maar lanceerde ‘m pas in de zomer, om maar een voorbeeld te geven. De Xperia 1 II kreeg een adviesprijs van 1199 euro en volgens diverse anonieme bronnen wordt zijn opvolger even duur.

Deze smartphone koop je als…. op zoek bent naar een uitstekend toestel dat zich onderscheidt met zijn scherm en camera’s.

Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III
Welke Sony Xperia 1 III wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia 1 III aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's