Sony Xperia 5 IV

1/1

Pluspunten

  • Snelle processor
  • Goede camera's
  • Handzaam formaat

Minpunten

  • Updatebeleid is matig

Let op: Sony heeft de Xperia 5 IV nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op betrouwbare geruchten.

De Sony Xperia 5 IV is een compact, high-end toestel met een razendsnelle processor en goede camera’s. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 5 IV: dit moet je weten

Sony Xperia 5 III
De Sony Xperia 5 III van vorig jaar

De Sony Xperia 5 IV is de opvolger van de Sony Xperia 5 III. Het toestel is relatief compact, maar beschikt wel over high-end specificaties. Zo draait hij op de snelle Snapdragon 8 Gen 1-chip en heeft hij 12GB werkgeheugen. Je krijgt 256GB opslagruimte om je bestanden en foto’s te bewaren. Daarmee is dit een echte krachtpatser en een geduchte concurrent voor de Samsung Galaxy S22.

Het scherm is 6,1 inch groot en heeft een langgerekte beeldverhouding van 21:9. De resolutie bedraagt 2520 bij 1080 pixels. Die verversen 120 keer per seconde, wat een erg soepel beeld oplevert. Omdat het een oled-paneel betreft, spatten de kleuren van het scherm en geniet je van perfecte zwartwaardes. Sony houdt overigens vast aan relatief dikke randen boven en onder het display. Dat heeft als voordeel dat het beeld niet wordt onderbroken door een gaatje voor de selfiecamera.

Grote accu en topcamera’s

De Sony Xperia 5 IV heeft een batterij van 5000 mAh. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar gezien het compacte formaat van deze smartphone is het knap dat Sony een dergelijke accu in heeft weten te bouwen. We verwachten, zeker gezien het relatief kleine scherm, daarom een prima accuduur. Het toestel kan ook draadloos opladen, waar zijn voorganger niet toe in staat was.

De Xperia 5 IV is in feite een compacte versie van Sony’s vlaggenschip, de Xperia 1 IV. Hij heeft dan ook exact dezelfde camera’s. Op de achterkant treffen we drie exemplaren aan van 12 megapixel. Met de ultragroothoeklens fotografeer je gebouwen of groepen mensen, terwijl je met de telelens variabel in kunt zoomen tussen 85 en 125 millimeter zonder kwaliteitsverlies. Dat is een unieke en zeer handige functie. De hoofdcamera beschikt over optische stabilisatie zodat je ook bij weinig licht scherpe plaatjes schiet.

Software en prijzen

Het is nog niet duidelijk of de Xperia 5 IV op Android 12 of Android 13 draait. Dat is deels afhankelijk van de releasedatum. Je krijgt drie jaar lang beveiligingsupdates en twee nieuwe versies van Android. Daarmee loopt Sony behoorlijk achter op concurrenten als Samsung en OnePlus, die hun telefoons langer ondersteunen.

Ook wat de smartphone gaat kosten, kunnen we je nog niet vertellen. Zijn voorganger kwam echter voor 999 euro op de markt. We verwachten een soortgelijke prijs voor de Xperia 5 IV.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia 5 IV

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's