Sony Xperia C3: Sony’s eerste selfie-smartphone

De Xperia C3 van Sony is een heuse selfie-smartphone die speciaal is ontworpen om foto’s met de frontcamera te schieten. De 5 megapixel-camera aan de voorzijde is flink groter dan bij de gemiddelde smartphone en er is ook een led-flitser beschikbaar. Hierdoor kun je ook selfies met de flitser maken, om zo toch nog een goed kiekje te schieten terwijl het donker is.

Selfies tijdens het stappen is dus voortaan ook geen probleem meer. Daarnaast levert Sony enkele speciale selfie-apps met de smartphone, waaronder een camera-app waarmee zij filters en effecten kunnen toevoegen terwijl ze een selfie maken.

Lees verder na de advertentie.

De Xperia C3 is verder voorzien van een 5,5 inch-scherm met een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslagruimte dat met een micro-sd-kaartje uitbreidbaar is en een 1,2GHz quadcore-processor van Qualcomm. De achterzijde beschikt over een 8 megapixel-camera en het toestel meet 156 bij 78,5 bij 7,6 millimeter. Het gewicht komt neer op z’n 150 gram, dat mede wordt veroorzaakt door de accu van 2500 mAh. Vanuit de doos draait het toestel op Android 4.4, maar naderhand werd het bijgewerkt naar Android Lollipop.

Pluspunten Xperia C3

  • Lekker groot scherm (5,5 inch)
  • 4G-ondersteuning
  • Bijgewerkt naar Android 5.0 (Lollipop)

Minpunten Xperia C3

  • Schermresolutie valt tegen
  • Weinig werkgeheugen aanwezig

Sony Xperia C3 video

Sony Xperia C3
Sony Xperia C3
Welke Sony Xperia C3 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia C3 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's