Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia C5 Ultra

Sony Xperia C5 Ultra
Scherm 6 inch
Camera 13 megapixel

Sony Xperia C5 Ultra: grote selfiesmartphone met prima specs

De Sony Xperia C5 Ultra is een nieuwe selfiesmartphone van Sony die in augustus 2015 werd aangekondigd. Het toestel beschikt zowel aan de achter- als voorzijde over een 13 megapixel-camera en heeft verschillende cameraopties. Het meest opvallend aan de C5 Ultra is echter het scherm, dat 6 inch meet. De full-hd-resolutie is op dit formaat relatief laag, maar beelden ogen toch redelijk scherp.

Vooral opvallend zijn de extreem dunne schermranden van de Xperia C5 Ultra. Doordat de bezels slechts 2,45 millimeter meten, wordt er een groter gedeelte van de behuizing ingenomen door het display. Dat oogt niet alleen fraai, maar is ook redelijk uniek.

De Sony Xperia C5 in vogelvlucht

De Sony Xperia C5 is een selfiesmartphone die tevens behoorlijk krachtig is. Ook het grote 6 inch-scherm valt op. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • 6 inch-scherm (full-hd) met bijzonder dunne randen
  • 13 megapixel-camera aan de voor- en achterzijde
  • 1,7GHz octacore-processor en  2GB aan werkgeheugen
  • Voorzien van Android 5.0 en 4G-ondersteuning

Meer over de Sony Xperia C5 Ultra

xperia c5-ultra2De Sony Xperia C5 Ultra wordt aangedreven door een 64-bit 1,7GHz octacore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Ook is er standaard 16GB opslagruimte aanwezig, waarvan ongeveer 10GB beschikbaar is voor de gebruiker. Het restant wordt ingenomen door het systeemgeheugen. Wel is er de mogelijkheid om het toestel met een micro-sd-kaartje tot maximaal 200GB uit te breiden.

Uit de doos draait de Xperia C5 Ultra op Android 5.0 (Lollipop), met daaroverheen de bekende schil van Sony. Die kenmerkt zich door het futuristische uiterlijk met het Material Design en handige functies. Zo is er een uitgebreide muziekspeler aanwezig en kun je met de PlayStation-app je smartphone met een spelcomputer koppelen.

Verder is de C5 Ultra voldoende toekomstbestendig. Standaard is er ondersteuning aanwezig voor 4G en kan het toestel overweg met bluetooth 4.1 en nfc. De smartphone is echter – in tegenstelling tot de Xperia M5 – niet waterbestendig.

Pluspunten Xperia C5 Ultra

  • Prima 13 megapixel-frontcamera
  • Groot scherm met kleine bezels
  • Voorzien van goede specificaties

Minpunten Xperia C5 Ultra

  • Schermresolutie relatief laag
  • Weinig opslagruimte aanwezig
Sony Xperia C5 Ultra
Welke Sony Xperia C5 Ultra wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia C5 Ultra aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Sony kondigt nieuwe midrangers Xperia C5 Ultra en Xperia M5 aan

Sony kondigt nieuwe midrangers Xperia C5 Ultra en Xperia M5 aan

Nieuws Sony heeft de Xperia C5 Ultra en Xperia M5 officieel onthuld. Dit zijn twee nieuwe midrange smartphones met een 13 megapixel-frontcamera en prima specificaties.
‘Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 te zien op gelekte foto’s’

‘Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 te zien op gelekte foto’s’

Nieuws De nog onaangekondigde Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 zijn in alle glorie op gelekte foto`s te zien. De toestellen worden waarschijnlijk binnenkort door Sony onthuld.
Sony introduceert 3 augustus smartphone die sneller foto’s schiet

Sony introduceert 3 augustus smartphone die sneller foto’s schiet

Nieuws Sony gaat op 3 augustus hoogstwaarschijnlijk een nieuwe smartphone aankondigen die heel snel foto's schiet. Mogelijk maakt het toestel gebruik van de nieuwe  Exmor RS IMX230-sensor.