Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Xperia C5 Ultra

Sony Xperia C5 Ultra: grote selfiesmartphone met prima specs

De Sony Xperia C5 Ultra is een nieuwe selfiesmartphone van Sony die in augustus 2015 werd aangekondigd. Het toestel beschikt zowel aan de achter- als voorzijde over een 13 megapixel-camera en heeft verschillende cameraopties. Het meest opvallend aan de C5 Ultra is echter het scherm, dat 6 inch meet. De full-hd-resolutie is op dit formaat relatief laag, maar beelden ogen toch redelijk scherp.

Vooral opvallend zijn de extreem dunne schermranden van de Xperia C5 Ultra. Doordat de bezels slechts 2,45 millimeter meten, wordt er een groter gedeelte van de behuizing ingenomen door het display. Dat oogt niet alleen fraai, maar is ook redelijk uniek.

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia C5 in vogelvlucht

De Sony Xperia C5 is een selfiesmartphone die tevens behoorlijk krachtig is. Ook het grote 6 inch-scherm valt op. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • 6 inch-scherm (full-hd) met bijzonder dunne randen
  • 13 megapixel-camera aan de voor- en achterzijde
  • 1,7GHz octacore-processor en  2GB aan werkgeheugen
  • Voorzien van Android 5.0 en 4G-ondersteuning

Meer over de Sony Xperia C5 Ultra

xperia c5-ultra2

De Sony Xperia C5 Ultra wordt aangedreven door een 64-bit 1,7GHz octacore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Ook is er standaard 16GB opslagruimte aanwezig, waarvan ongeveer 10GB beschikbaar is voor de gebruiker. Het restant wordt ingenomen door het systeemgeheugen. Wel is er de mogelijkheid om het toestel met een micro-sd-kaartje tot maximaal 200GB uit te breiden.

Uit de doos draait de Xperia C5 Ultra op Android 5.0 (Lollipop), met daaroverheen de bekende schil van Sony. Die kenmerkt zich door het futuristische uiterlijk met het Material Design en handige functies. Zo is er een uitgebreide muziekspeler aanwezig en kun je met de PlayStation-app je smartphone met een spelcomputer koppelen.

Verder is de C5 Ultra voldoende toekomstbestendig. Standaard is er ondersteuning aanwezig voor 4G en kan het toestel overweg met bluetooth 4.1 en nfc. De smartphone is echter – in tegenstelling tot de Xperia M5 – niet waterbestendig.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia C5 Ultra

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu