Sony Xperia E1

Sony Xperia E1: goedkope smaakmaker van Sony

De Sony Xperia E1 is een  goedkope smartphone van Sony, die werd geïntroduceerd met een adviesprijs van 149 euro. De smartphone heeft het bekende Xperia-design dat we onder andere kennen van de Xperia Z1, maar is dus een stuk compacter en goedkoper. Tevens zijn de specificaties aanzienlijk minder.

Het toestel is voorzien van een 4 inch-scherm met een wvga-resolutie (800 x 480 pixels), een 1,2GHz dualcore-processor, 512MB werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. De smartphone is beschikbaar in het zwart, wit en paars, en heeft een flinke speaker aan de achterzijde. Dat is wel zo fijn als je graag naar muziek luistert of een filmpje op YouTube wil bekijken.

Ook is een speciale Walkman-knop aanwezig waarmee direct de mooie muziek-app van de Xperia E1 kan worden opgestart. Je kunt schudden met het toestel om te shufflen en Sony biedt verschillende accessoires aan voor eenvoudige muziekbediening. De smartphone krijgt zijn energie van een 1700 mAh-accu.

De Sony Xperia E1 in vogelvlucht

De Sony Xperia E1 is een ideaal toestel wanneer je niet veel eist van een smartphone en een beperkt budget hebt. Ondanks de lage prijs weet de E1 toch prima prestaties te leveren. De belangrijkste features van de smartphone hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • 4 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • Vlotte 1,2GHz dualcore-processor met 512MB werkgeheugen
  • 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte
  • Heeft exclusieve software  van Sony

Meer over de Sony Xperia E1

Met de E-lijn riep  Sony een nieuwe lijn met budgettoestellen in het leven, en de Xperia E1 was hier de eerste van. De Xperia E1 is eigenlijk alles van je van een Sony-toestel mag  verwachten: prima prestaties, een mooi design en bovengemiddelde accuduur. Vooral tof aan de E1 is de speciale Walkman-knop. Wanneer je deze knop indrukt, wordt automatisch de Muziek-app van Sony gestart.  Hierdoor hoef je niet eerst door het besturingssysteem te navigeren om de app te zoeken en openen.

De Sony Xperia E1 had bij de release de beschikking over Android 4.3 (Jelly Bean), maar is later bijgewerkt naar KitKat. Dit zorgt voor nieuwe functies en optimalisaties in de software. Daarnaast heeft Sony een skin  over het besturingssysteem gelegd, genaamd TimescapeUI.

Deze Android-schil is in vergelijking met andere skins vrij licht en voegt enkele handige functies toe. Een daarvan is een extra batterijmodus, waarmee je nog meer uit de accu van het toestel kan persen. Let er echter wel op dat deze modus veel andere functionaliteiten uitschakelt.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Sony Xperia E1 met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia E1

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu