Sony Xperia E5

Sony Xperia E5: veel voor weinig

De Sony Xperia E5 is de opvolger van de Xperia E4, die in maart 2015 werd uitgebracht. De E5 beschikt over een lage prijs en prima specificaties. Zo wordt de telefoon aangedreven door een quadcore-processor van MediaTek met 1,5GB RAM en 16GB aan opslagruimte. Het scherm meet 5 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Daarnaast is de Xperia E5 voorzien van een 13 megapixel-camera voor het maken van foto`s, en een 5 megapixel-frontcamera voor selfies en videobellen. De accu houdt het volgens Sony op een volle lading twee dagen vol. Standaard draait de Xperia E5 op Android 6.0 (Marshmallow).

De Sony Xperia E5 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia E5 is door zijn vlotte specificaties en lage adviesprijs een aantrekkelijk toestel. Daarnaast draait de smartphone op de laatste Android-versie. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Quadcore-processor van MediaTek met 1,5GB RAM
  • 13 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)

Meer over de Sony Xperia E5

Met afmetingen van 144 bij 69 bij 8,2 millimeter is de Xperia E5 een redelijk compact toestel, dat je gemakkelijk met één hand kunt bedienen. Bovendien is de telefoon met 147 gram niet zwaar en kun je `m gemakkelijk in je broekzak kwijt.

Belangrijk is de 13 megapixel-camera aan de achterkant, die beschikt over de zogeheten `Auto Scene Recognition`-functie. Dit betekent dat de camera automatisch de juiste instellingen kiest bij het maken van een foto of video. Ook is er een HDR-optie aanwezig.

xperia e5 officieel

Een fijne eigenschap van de Sony Xperia E5 is dat het toestel op Android 6.0 (Marshmallow) draait. Dit betekent dat je beschikt over de energiebesparende functie Doze, de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren en Google Now on Tap. Laatstgenoemde voorziet je van relevante informatie op basis van de context op het scherm. Ontvang je bijvoorbeeld een mailtje over een film, dan zoekt Now on Tap iMDB-informatie voor je op.

De Sony Xperia E5 wordt begin juli uitgebracht voor 199 euro. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia E5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu