Dit moet je weten over de Sony Xperia L2
De Xperia L2 is een nieuw budgettoestel van Sony. De smartphone beschikt logischerwijs niet over de beste hardware, maar is voor de doorsnee gebruiker prima geschikt. Opvallend is het grote 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dat laatste is aan de karige kant, maar wel voldoende. De lagere schermresolutie is bovendien gunstiger voor de accuduur. Verder heeft de Xperia L2 een 13 megapixel-camera, vingerafdrukscanner aan de achterkant en een schone interface. De telefoon is de opvolger van de Xperia L1.
Groot scherm en goede accuduur
Lees verder na de advertentie.
Vooral onderscheidend aan de Sony Xperia L2 is het grote display, dat vooral fijn is als je graag YouTube-filmpjes of Netflix kijkt op je smartphone. De lagere schermresolutie doet wat afbreuk aan de ervaring, maar is geen deal breaker. Door de energiezuinige MediaTek-chip en flinke 3300 mAh-accu gaat de smartphone wel makkelijk een volle dag mee. Doe je het rustiger aan, dan kun je waarschijnlijk anderhalve dag doen op een volle acculading.
Met afmetingen van 150 bij 78 bij 9,8 millimeter en een gewicht van 178 gram is de Sony Xperia L2 geen lichtgewicht, maar lomp is het toestel zeker niet. Een fijne feature is de usb-c-poort aan de onderkant, waarmee de accu lekker snel oplaadt. Ook is de Xperia L2 voorzien van een 13 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant.
Hard- en software
Onder de motorkap van de L2 zit een MediaTek MT6737-chip, die wordt bijgestaan door 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. De quadcore-processor voor belangrijke apps als WhatsApp, Facebook en Chrome, maar is geen krachtpatser. Bij grafisch intensieve apps en games heeft de Xperia L2 het moeilijk, al kun je simpele spelletjes probleemloos draaien.
De Sony Xperia L2 is geen krachtpatser
Aan de achterkant van de Xperia L2 zit een 13 megapixel-camera, die aardige kiekjes schiet. De camera maakt ook video’s in full-hd (1920 bij 1080 pixels). Ook is het natuurlijk mogelijk om selfies te maken en te videobellen. Hiervoor gebruik je de 8 megapixel-camera, die een groothoeklens heeft. Dat is handig, want hierdoor leg je gemakkelijk meerdere mensen op beeld vast.
Het grootste nadeel aan de Sony Xperia L2 is de verouderde software. Het toestel draait namelijk nog op Android 7.1.1 (Nougat), terwijl versie 8.0 (Oreo) al een tijdje beschikbaar is. Of en wanneer de Xperia L2 een Oreo-update krijgt, is nog onbekend.
Conclusie Sony Xperia L2 review
Over het algemeen is de Xperia L2 geen slecht toestel, maar Sony zit zichzelf in de weg door de te hoge adviesprijs, middelmatige hardware en verouderde design. Daarnaast is de vingerafdrukscanner inaccuraat en kan een nieuw toestel met Android Nougat anno 2018 echt niet meer. Ben je specifiek op zoek naar een Sony-toestel en kun je de Xperia L2 voor een paar tientjes minder oppikken, dan is ‘ie mogelijk de moeite waard. Anders is er helaas geen enkele reden om voor deze L2 te kiezen. En dat is jammer, want Sony kan wel een succesje gebruiken.
→ Lees meer in de uitgebreide Sony Xperia L2 review