De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony Xperia X Compact

8

Klein toestel met uitstekende specificaties

De Sony Xperia X Compact is de spirituele opvolger van de Xperia Z5 Compact. Het toestel beschikt over een 4,6 inch-scherm en is daarmee één van de meest compacte Android-smartphones op de markt. Het scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 319 ppi.

Onder de motorkap is de Sony Xperia X Compact goed voorzien. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 650-chip met een hexacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB RAM en 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. Daarnaast zijn er – zoals we van Sony gewend zijn – twee goede camera’s aanwezig. De camera aan de achterkant schiet foto’s in 23 megapixel, terwijl de 5 megapixel-frontcamera geschikt is voor videobellen en selfies.

De Sony Xperia X Compact in vogelvlucht

De Sony Xperia X Compact kenmerkt zich door het relatief kleine scherm, het zakelijke design en de vlotte specificaties. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje.

  • Compact 4,6 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Snapdragon 650-chip met hexacore-processor en 4GB RAM
  • 23 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Draait op Android 6.0 (Marshmallow) met de Sony-skin

Meer over de Sony Xperia X Compact

Sony voorziet de Xperia X Compact waarschijnlijk van de Snapdragon 650-chip, die lekker snel is en de smartphone vlot laat aanvoelen. Daarnaast is er met 3GB genoeg werkgeheugen aanwezig om verschillende (zware) apps naast elkaar en te multitasken. De Adreno 510-gpu zorgt voor grafisch indrukwekkende beelden.

xperia x compact

Xperia-smartphones kenmerken zich door een goede camera, en wat dat betreft is de Xperia X Compact geen uitzondering. Aan de achterkant is een 23 megapixel-camera aanwezig, met aan de voorkant een 5 megapixel-camera. De camera schiet full-hd-video’s en maakt scherpe en heldere beelden.

De Xperia X Compact draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow), en de verwachting is dat het toestel later een update krijgt naar Android 7.0 (Nougat). Nougat introduceert onder meer een splitscreenmodus, het verbeterde Doze, vernieuwde notificaties en automatische updates. Meer over het besturingssysteem lees je in onze uitgebreide Android Nougat review.

Conclusie Xperia X Compact review

Sony levert met de Xperia X Compact opnieuw een compact toestel af zonder al te veel compromissen te doen. Het 4,6 inch-scherm is een uitkomst voor mensen met kleinere handen, of als je gewoon op zoek bent naar een handzame smartphone. De prestaties zijn prima, het scherm en de camera zijn uitstekend en de accuduur stelt niet teleur. Toch heeft de telefoon duidelijke minpunten door de plastic behuizing, het lompe uiterlijk en de bloatware. Ben je echter op zoek naar een klein toestel met goede prestaties, dan kun je niet om de Xperia X Compact heen.

Lees meer in de Sony Xperia X Compact review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia X Compact

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu