De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony Xperia XZ

7

Xperia XZ: Sony’s vlaggenschip voor 2016

De Xperia XZ is het tweede vlaggenschip dat Sony in 2016 uitbracht. Het toestel beschikt over grotendeels dezelfde specs als de Xperia X Performance, maar is op een aantal gronden verbeterd. De smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 820-chip, die wordt bijgestaan door 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte.

Het scherm meet 5,2 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 441 ppi. Hiermee is het beeld enorm scherp en zijn afzonderlijke pixels niet van elkaar te onderscheiden. Ook is er een vingerafdrukscanner en een 2900 mAh-accu aanwezig. Inmiddels heeft Sony al weer een upgrade van de Xperia XZ uitgebracht, namelijk de Xperia XZs.

De Sony Xperia XZ in vogelvlucht

Als gezegd komt de Xperia XZ op veel fronten overeen met met de Xperia X Performance. Dat toestel is met zijn 5 inch-scherm wel een stukje kleiner dan de Xperia XZ, die een 5,2 inch-scherm heeft. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de XZ op een rijtje gezet.

  • 5,2 inch-scherm met full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • Snapdragon 820-chip met quadcore-processor en 3GB RAM
  • 32GB aan opslagruimte, uitbreidbaar via micro-sd-kaartje
  • 2900 mAh-accu gaat een volle dag mee

Meer over de Sony Xperia XZ

sony xperia xz1

Sony deed de Xperia XZ tijdens technologiebeurs IFA 2016, dat van 4 tot 7 september in Berlijn plaatsvond, uit de doeken. Tijdens de persconferentie werd ook de Sony Xperia X Compact, een compact toptoestel met prima specs, uit de doeken gedaan. De kleinere smartphone beschikt over een 4,6 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels), Snapdragon 625-chip met 3GB RAM en een fraai design.

Sony heeft de Xperia XZ voorzien van Android 6.0 (Marshmallow) met zijn bekende Android-skin. De smartphone wordt ook bijgewerkt naar Android 7.0 (Nougat), dat onder meer een splitscreenmodus, vernieuwde notificaties en automatische updates introduceert. Nougat verbetert ook de accuduur van de Xperia XZ.

Die accuduur heeft overigens een capaciteit van 2900 mAh en kan middels Quick Charge 3.0 snel worden opgeladen. Hierbij zit het toestel na een halfuurtje laden voor ongeveer de helft vol, en heb je na iets meer dan een uur een volle telefoon. Met de ingebouwde Stamina-modus kun je nog langer met de accu doen.

Conclusie Sony Xperia XZ review

De Sony Xperia XZ is één van de beste smartphones van de fabrikant in lange tijd. De camera levert uitstekende foto’s af, het design is dik in orde en de vlotte hardware doet de oververhittende smartphones van Sony uit het verleden vergeten. Het probleem is alleen dat de concurrentie de laatste jaren nog grotere stappen heeft weten te zetten.

Had dit toestel een lagere adviesprijs gehad, dan was het een stuk makkelijker om hem aan te raden. Voor 699 euro verwachten we een smartphone die voorop loopt en dat is Sony met de Xperia XZ niet gelukt. Het is een toestel waar weinig mis mee is, maar dat is niet genoeg in een markt met zulke sterke concurrentie. Dan zien we toch liever een hogere resolutie, sneller opladen en reclamevrije software.

Lees meer in de uitgebreide Sony Xperia XZ review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia XZ

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu