Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia XZ2 Compact

Sony Xperia XZ2 Compact
7,5
Scherm 5 inch
Camera 19 megapixel

Sony Xperia XZ2 Compact kopen: alle opties op een rij

De Sony Xperia XZ2 Compact is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Sony Xperia XZ2 Compact: goede specs, klein formaat

De Sony Xperia XZ2 Compact is een handzame Android-telefoon met krachtigere hardware. Het is het kleinere broertje van de Xperia XZ2, een nieuw vlaggenschip. De Compact onderscheidt zich door het nieuwe design, waardoor ‘ie wat boller oogt, maar ook veel kleinere schermranden heeft. Het zorgt er wel voor dat de smartphone lekker in de hand ligt. Met zijn 5 inch-scherm is het zowat de kleinste smartphone met de specificaties van een toptoestel.

De Xperia XZ2 Compact heeft vrijwel dezelfde features als de gewone Xperia XZ2, wat betekent dat je aan de slag kunt met de verbeterde camera, een mooier (en groter scherm) en krachtige specificaties. Op deze pagina lees je alles over de compacte Sony-telefoon.

Pluspunten XZ2 Compact

  • Klein formaat, krachtige hardware
  • 5 inch full hd-beeld én hdr
  • 19 megapixel-camera met super-slowmo
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten XZ2 Compact

  • Relatief dikke behuizing
  • Wordt geleverd zonder QuickCharge-oplader

Nieuw design met groter scherm

Na Samsung, Apple, Huawei en anderen stapt ook Sony eindelijk over op vlaggenschepen met voorkantvullende schermen. De Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact hebben beide een vernieuwd design. De platte achterkant en rechte hoeken zijn vervangen door bollingen en rondingen. De vingerafdrukscanner zit bovendien niet meer in de powerknop op de zijkant, maar is nu achterop te vinden.

Sony Xperia XZ2 Compact officieel

Daardoor oogt de Xperia XZ2 Compact een stuk vriendelijker en menselijker dan zijn voorganger. Geen vervelende hoeken die in de palm van je hand duwen, maar zachte rondingen die aangenaam liggen. Helaas is het toestel wel aan de dikke kant: bijna 13 millimeter op het dikste punt. Dat is bijna twee keer zo dik als bijvoorbeeld de Galaxy S8 of OnePlus 5T. Daar staat tegenover dat de XZ2 Compact wel een vrij grote accu heeft voor zijn formaat. Het is genoeg om de dag zonder opladen door te komen.

Sony heeft de Xperia XZ2 Compact een 5 inch-scherm gegeven, iets groter dan het 4,6 inch-scherm van de Xperia XZ1 Compact. Echter, omdat de schermranden kleiner zijn en het toestel nu een beeldverhouding heeft van 18 bij 9, is de totale omvang nagenoeg ongewijzigd. De XZ2 Compact blijft daarmee één van de kleinste smartphones op de markt. Tegelijkertijd behoort de hardware wel tot de krachtigste die je op dit moment kunt krijgen.

Vlotte hardware met superslowmotion-camera

Achterop zit dezelfde 19 megapixel-camera als op de Xperia XZ Premium. Waar andere fabrikanten uitpakken met hardwarefratsen zoals twee of zelfs drie camera’s achterop, probeert Sony vooral op te vallen met functionaliteit. Beide smartphones laten je in superslowmotion filmen, waarmee je 960 frames per seconde vastlegt. Dat zat ook al op de XZ Premium, maar daar nog met een maximale resolutie van 720p. Op dit tweetal film je ook in 1080p superslowmotion.

Aan de binnenkant vind je een Snapdragon 845-chip, de nieuwste hardware van Qualcomm. Daarnaast is er 3GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte aanwezig op beide smartphones. De XZ2 Compact loopt op Android 8.0 (Oreo) en bovendien kun je met Sony doorgaans rekenen op snelle updates.

Conclusie Xperia XZ2 en XZ2 Compact review

De Xperia XZ2 en XZ2 Compact zijn goede telefoons, waar helaas wel het genoeg op aan te merken is. Zo zijn de toestellen – ondanks het vernieuwde uiterlijk – aan de dikke kant en is de Compact nog van plastic gemaakt. Daarnaast is de vingerafdrukscanner wat onhandig geplaatst, heeft alleen de XZ2 draadloos opladen en kunnen de camera’s zich niet meten met die van de concurrentie.

Duidelijke voordelen zijn het goede scherm, de vlotte hardware en schone software met snelle updates. Met een adviesprijs van 799 euro is de Xperia XZ2 alleen iets te duur om ‘m aan te kunnen raden. Wacht daarom liever tot hij in prijs is gezakt. De Xperia XZ2 Compact heeft grotendeels dezelfde voor- en nadelen, maar is door zijn formaat ideaal voor liefhebbers van handzame smartphones, en met een prijs van 599 euro ook een stuk aantrekkelijker.

→ Lees verder in de Sony Xperia XZ2 (Compact) preview

Sony Xperia XZ2 Compact
7,5
Welke Sony Xperia XZ2 Compact wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia XZ2 Compact aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Sony Xperia XZ2 Compact video

Bekijk alle Sony Xperia XZ2 Compact video's

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Nieuws De tweede week van april is alweer begonnen en ook afgelopen week brachten fabrikanten verschillende (beveiligings)updates uit. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Nieuws Deze week stond in het teken van Android 10-updates. De afgelopen zeven dagen werd een reeks aan toestellen bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. Ben je benieuwd of jouw smartphone bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Nieuws Sony heeft een aantal oudere high-end smartphones van een Android 10-update voorzien. Gebruikers van de Sony Xperia XZ3, XZ2, XZ2 Compact en XZ2 Premium kunnen aan de slag met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.
Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Nieuws Goed nieuws voor gebruikers van een Sony-smartphone. Het bedrijf heeft bekendgemaakt welke toestellen een update naar Android 10 krijgen. Vanaf volgende maand worden de eerste updates al uitgebracht.