De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sony Xperia Z

Sony Xperia Z: het toptoestel van Sony voor begin 2013

De Sony Xperia Z verscheen begin 2013 en was het eerste vlaggenschip van Sony voor dat jaar. Het toestel kenmerkt zich door een fraai en dun ontwerp en een behuizing die waterbestendig is. De Xperia Z had bij verschijning een forse adviesprijs, maar daar kreeg je ook een premium design en krachtige hardware voor terug. Inmiddels is het toestel voor aanzienlijk minder geld in huis te halen.

Onder de motorkap heeft de smartphone een snelle quadcore-processor van Qualcomm en een knallende 13,1-megapixel-camera, waarmee je scherpe foto’s en video’s schiet. Dankzij de waterbestendige behuizing kan de smartphone tot dertig minuten onder water worden gehouden, zodat je dus ook onder water foto’s kunt schieten. Uit de doos draaide de Xperia Z op Android 4.1 (Jelly Bean), maar inmiddels is het toestel bijgewerkt tot Android 4.4.4 (KitKat).

De Sony Xperia Z in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia Z is inmiddels opgevolgd door onder meer de Sony Xperia Z1 en de nieuwste Sony Xperia X, maar is nog steeds een capabel toestel dat best betaalbaar is geworden. Dat komt omdat hij over high-end specs en een recente Android-versie beschikt. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Groot 5 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Stof- en waterbestendige behuizing, kan tot 30 minuten onder water blijven
  • Vlotte snelle quadcore-processor van Qualcomm en 2GB aan werkgeheugen
  • 16GB opslag, 4G-ondersteuning en een prima 13,1 megapixel-camera

Meer over de Sony Xperia Z

sony xperia z

Inmiddels haal je de Sony Xperia Z voor minder dan 300 euro in huis, een aanzienlijk lager bedrag dan de bijna 700 euro waarmee het toestel begin 2013 werd geïntroduceerd. Het toestel is weliswaar wat ouder, maar kan met zijn full-hd-scherm en snelle quadcore-processor behoorlijk meekomen. Ook beschikt het toestel over Android 4.4 (KitKat) met de futuristische en veelzijdige skin van Sony.

Met 139 x 71 x 7.9 millimeter en een gewicht van 146 gram is de Xperia Z best compact en dun. Het toestel kan daarnaast overweg met 4G en heeft twee uitstekende camera’s aan boord. Het meest zul je fotograferen met de 13,1 megapixel-camera aan de achterkant, die over een ledflitser en een panorama- en hdr-functie beschikt. Aan de voorzijde is echter ook een 2,2 megapixel-camera aanwezig waarmee je selfies schiet en kunt videobellen. De 2330 mAh-accu staat garant voor een beltijd van 11 uur.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu