De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony Xperia Z1 Compact

8,5

De Xperia Z1 Compact: compact, stof- én waterdicht

De Xperia Z1 Compact is het kleine broertje van de Xperia Z1. Het toestel wijkt qua design nauwelijks af, al is het wel een stukje compacter en lichter. De Xperia Z1 Compact heeft daarnaast een iets kleiner scherm dat 4,3 inch meet en over een 720p-resolutie beschikt. Verder heeft het toestel een lagere accucapaciteit van 2300 mAh. Dat heeft Sony wellicht gedaan om de Z1 Compact klein en licht te houden.

Wat betreft overige hardware is de Xperia Z1 Compact echter net zo goed als de Z1. Aan boord vinden we een snelle 2,2GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen dan kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje. Ook beschikt de Xperia Z1 Compact over dezelfde 20,7-megapixel-camera met een fysieke cameraknop. Daarmee kunnen scherpe plaatjes worden geschoten met een mooi scherptediepte-effect.

De Sony Xperia Z1 Compact in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Voor onhandige of juist sportieve Android-gebruikers is het goed om te weten dat de Xperia Z1 Compact stof- en waterdicht is. De smartphone kan tegen een stootje en gaat ook niet direct kapot als hij in aanraking komt met water. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet:

  • Compact 4,3 inch-scherm met hd-resolutie
  • Stevige behuizing die stof- en waterbestendig is
  • Snelle 2,2GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen
  • Uitstekende 20,7 megapixel-camera met fysieke sluiterknop

Meer over de Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact

Qua design past de Xperia Z1 Compact perfect in de Xperia-lijn van Sony. Het toestel lijkt als twee druppels water op de Z1, is compacter en lichter, maar wel een hele millimeter dikker. De kleine dikkerd glijd gemakkelijk in een broekzak, maar er had wat ons betreft wel een onsje af gemogen. Vooral de randen rondom het scherm zijn breed, wat waarschijnlijk komt doordat Sony heel veel smartphone in een kleiner formaat heeft willen proppen.

Aan de boven- en onderkant is veel loze ruimte, aangezien de Z1 Compact softwareknoppen heeft, in plaats van capacitieve toetsen onder het scherm. Bovenaan prijkt het Sony-logo met ernaast de 2,1-megapixel-frontcamera. De afwerking van het toestel is uitstekend, met aluminium, glas en stevige klepjes die de ingangen voor usb, micro-sd en de simkaart beschermen tegen de elementen. De hoeken van de Compact zijn afgerond, waardoor hij er net wat minder vierkant uitziet. Meer lezen? Check onze uitgebreide Xperia Z1 Compact review.

Conclusie Xperia Z1 Compact review

Al met al zijn we erg te spreken over de Sony Xperia Z1 Compact. Het toestel kost een lieve duit, maar daarvoor krijg je wel een high-end design dat tegen een stootje kan en hardware die mee kan met de toptoestellen van dit moment. Het display heeft een iets lagere resolutie, maar oogt niettemin scherp en helder. Android 4.3, foto`s en video`s komen uitstekend tot hun recht op het display van de Compact. Daarnaast zijn de uitstekende camera`s en de accuduur een welkome bonus. Wil je een smartphone die bovengemiddeld presteert en toch handzaam is, dan kun je niet om de Z1 Compact heen.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor een Sony Xperia Z1 Compact met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z1 Compact

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu