Sony Xperia Z2 Tablet

8
Reviewscore

Sony Xperia Z2 Tablet

Sony Xperia Z2 Tablet: dunne Sony-tablet met indrukwekkende specs

De Xperia Z2 Tablet is een snelle Sony-tablet die vooral opvalt door zijn geringe dikte: 6,4 millimeter. Het apparaat is net als andere toestellen in de Xperia-lijn stof- en waterdicht. De vorige Xperia Tablet Z is ook water- en stofbestendig, maar heeft een dikte van 6,9 millimeter. Het nieuwe Android-toestel heeft net als de Tablet Z een 10,1 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels.

Verder heeft de Z2 Tablet een 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800) en meer werkgeheugen (3GB). Ook is het apparaat voorzien van 16GB aan opslagruimte dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. De camera’s lijken met 8 en 2 megapixels (frontcamera) ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor de 6000 mAh-accu die net als bij de vorige Tablet Z niet is te verwijderen. Was dat wel het geval, dan had het apparaat wellicht niet zo dun kunnen zijn.

De Sony Xperia Z2 Tablet in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia X2 Tablet beschikt over vlotte specificaties en een dun design. Wel heeft het 10,1 inch-scherm een lage resolutie. De belangrijkste features van de tablet hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Vlotte 2,3GHz quadcore-processor met 3GB werkgeheugen
  • 10,1 inch-scherm met 1920 bij 1200 pixels
  • Draait op Android 4.4 (KitKat), later bijgewerkt naar Android 5.0 (Lollipop)
  • 6000 mAh-accu voorziet de tablet van energie

Meer over de Sony Xperia Z2 Tablet

xperia z2 tablet review

Met afmetingen van 266 bij 172 bij 6,4 millimeter is de Xperia Z2 Tablet behoorlijk handzaam en opvallend licht. De tablet is bijvoorbeeld maar 0,3 millimeter dikker dan de iPad Air 2 van Apple. Ondanks dat de Xperia Z2 Tablet alweer een tijdje geleden werd uitgebracht, wordt de tablet nog steeds van ondersteuning voorzien. Zo kreeg de tablet na de release een update naar Android 5.0 (Lollipop), dat de standaard Android-versie van de Z2 Tablet (KitKat) verving.

We hebben tevens een uitgebreide review over de Sony Xperia Z2 Tablet geschreven, waarvan de conclusie hieronder te lezen is.

De Xperia Z2 Tablet is wat ons betreft een van de beste tablets die Sony ooit heeft gemaakt. Hoewel de kwaliteit van de camera’s tegenvallen, maakt het apparaat veel goed dankzij het dunne en lichte design en de prima prestaties. Bovendien is het één van de weinige tablets die ook stof- en waterbestendig is. Een belangrijk pluspunt ten opzichte van de nieuwe tablets van Samsung, die weer displays hebben met een hogere resolutie. Als Sony in de volgende Xperia tablet een nog scherper display weet te implementeren, zijn we helemaal tevreden.

Sony Xperia Z2 Tablet

Sony Xperia Z2 Tablet prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z2 Tablet prijzen. Bekijk alle Sony producten.

Alle Sony producten

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's