Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Xperia Z2

9

Sony Xperia Z2: Sony’s topmodel voor 2014

De  Sony  Xperia Z2 is wederom stof- en waterdicht, heeft een 5,2 inch-scherm (1080p), 3GB aan werkgeheugen en is de eerste Sony-telefoon die in 4K kan filmen. Het toestel is qua design vergelijkbaar met zijn voorganger, maar is dus wel voorzien van een groter display. Deze heeft een identieke schermresolutie, maar aanzienlijk betere kijkhoeken dan het geval bij zijn voorganger. Ook als je in de buitenlucht loopt, zijn teksten en beelden nog uitstekend leesbaar.

Verder is er een 2,3GHz quadcore-processor aan boord (Snapdragon 801), alsmede een 20,7-megapixel-camera en een 3200 mAh-accu. Het toestel wordt geleverd met diverse apps waarmee je effecten kunt toevoegen en in slowmotion kunt filmen. AR-effect projecteert geinige 3D-modellen met behulp van augmented reality op het scherm terwijl je filmt. De meegeleverde oordopjes van de Z2 kunnen omgevingsgeluid tot 98 procent verminderen. Het toestel is beschikbaar in het zwart, wit en paars en met 16GB aan uitbreidbaar geheugen.

De Sony Xperia Z2 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Xperia Z2 was een van onze favoriete smartphones van 2014 en niet zonder reden: dit dunne en fraai vormgegeven toestel beschikt over krachtige hardware en verbetert zijn voorganger op een groot aantal punten. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Z2 op een rijtje gezet:

  • Dunne, waterbestendige behuizing die stevig aanvoelt
  • Groter 5,2 inch-scherm met uitstekende kijkhoeken
  • Soepele en responsieve interface dankzij vlotte hardware
  • Uitstekende accuduur, extra energiebesparende modus

Meer over de Sony Xperia Z2

sony xperia z2

Op het eerste gezicht wijkt de Xperia Z2 nauwelijks af van zijn voorganger, de Z1. Beide telefoons zijn groot, rechthoekig en voorzien van licht afgeronde hoeken. Voor sommigen zal het ontwerp wat lomp aanvoelen; het kost immers de nodige moeite om de Sony-telefoon in een (strakke) broekzak te krijgen en dan nog zie je hem duidelijk zitten. Het verschil met de HTC One M8 is groot, wat vooral komt door de rondere vormgeving van dat toestel.

Toch voelt de Xperia Z2 absoluut niet goedkoop aan, wat voornamelijk is te danken aan de stevige behuizing van aluminium en glas. Het toestel is bovendien dunner en lichter dan zijn voorganger en is beter hanteerbaar dankzij de dunnere randen rondom het scherm. Als je het toestel vasthoudt, komt het ook minder snel voor dat je met je hand de speakers afdekt. De geluidskwaliteit is iets blikkeriger dan die van de BoomSound speakers op de HTC One M8, maar niettemin bovengemiddeld. Meer lezen? Check onze uitgebreide Xperia Z2 review!

Conclusie Sony Xperia Z2 review

De Xperia Z1 was al een prima smartphone met één groot nadeel: het scherm. De Xperia Z2 verbetert zijn voorganger op dit belangrijke punt en is – ondanks de grotere schermdiagonaal – dunner en lichter. Dat betekent overigens niet dat de Z2 handzaam is, maar het toestel behoudt wel het stevige en fraaie ontwerp van zijn voorgangers. Bovendien is de accuduur verbeterd en is de interface in hoge mate aanpasbaar, zodat je de Z2 bloatwarevrij en persoonlijk kunt maken. Over de overige specificaties zijn we ook te spreken. Het toestel hapert nergens en veelgebruikte opties zijn aanwezig en snel te vinden. De Xperia Z2 is dan ook zonder twijfel de beste smartphone die Sony sinds lange tijd heeft gemaakt.

→ Bekijk ook de beste aanbiedingen voor een Sony Xperia Z2 met abonnement!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu