Sony Xperia Z3 Compact

8,5

Xperia Z3 Compact: kleine smartphonetopper van Sony

De Sony Xperia Z3 Compact is het kleine broertje van de Xperia Z3, het Sony-vlaggenschip dat sinds de herfst van 2014 verkrijgbaar is. Het compacte toestel beschikt over een 4,6 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder komen de specificaties overeen met die van de grote Xperia Z3, op het werkgeheugen na (2GB in plaats van 3GB).

Dat betekent dat de Compact beschikt over twee uitstekende camera’s met 20,7 en 2,2 megapixels (frontcamera) en 16GB aan uitbreidbare opslagruimte. Ook aan boord is een vlotte 2,5GHz-quadcore-processor die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Tot slot beschikt de Xperia Z3 Compact over bluetooth 4.0, nfc en ondersteuning voor 4G. De accu heeft een capaciteit van 2600 mAh en kan de Compact daarmee zo’n anderhalve dag van stroom voorzien bij gemiddeld gebruik.

Xperia Z3 Compact specificaties

Lees verder na de advertentie.

Hieronder hebben we alle Sony Xperia Z3 Compact specificaties op een rijtje gezet. Het toestel is sinds de herfst van 2014 verkrijgbaar en combineert uitstekende specs met een compacte behuizing en een prijskaartje dat is te overzien.

  • 4,6 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Vlotte 2,5GHz quadcore-processor (Snapdragon 801) en 2GB aan werkgeheugen
  • 127.3 x 64.9 x 8.64 millimeter, 129 gram
  • 20,7 megapixel-camera, 2,2 megapixel-frontcamera

Meer over de Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact kopen

De Xperia Z3 Compact is anders dan de meeste mini-telefoons, aangezien hij ondanks het kleine formaat van uitstekende specs is voorzien en weinig onderdoet voor zijn ‘grote broer’, de Xperia Z3. De Compact heeft dezelfde 2,5GHz quadcore-processor en beschikt eveneens over twee uitstekende camera’s met 20,7 en 2,2 megapixels. Er is ook een fysieke sluiterknop aanwezig, die het gemakkelijk maakt om scherp te stellen en perfecte foto’s te schieten.

Voor wie veel waar voor zijn geld wil, maar geen grote smartphone met zich mee wil slepen, is de Xperia Z3 Compact uitermate geschikt. Het toestel is een flinke slag kleiner dan de meeste high-end smartphones, en is bovendien een stuk lichter. Desondanks is het scherm (4,7 inch) groot en scherp genoeg. Meer lezen? Check dan onze uitgebreide Xperia Z3 Compact review!

Conclusie Xperia Z3 Compact review

We zijn erg te spreken over de Xperia Z3 Compact. Sony heeft het voor elkaar gekregen om haar nieuwe vlaggenschip zonder al te veel compromissen in een kleinere, compacte behuizing te stoppen. Het design is stijlvol, de prestaties van de interne hardware zijn uitstekend en de camera- en videomogelijkheden zijn erg uitgebreid. De accuduur van de Z3 Compact is voorbeeldig en middels de diverse energie-opties verder uit te breiden. Ook is het toestel aanzienlijk goedkoper dan zijn grotere broer: waar je voor de Xperia Z3 zo’n 649 euro betaalt, haal je de Z3 Compact voor minder dan 500 euro in huis. In vergelijking met andere kleinere modellen van diverse smartphonefabrikanten is dat misschien nog steeds wat aan de hoge kant, maar je krijgt er een high-end toestel voor terug dat uitstekende prestaties levert.

→ Bekijk ook aanbiedingen voor de Xperia Z3 Compact met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z3 Compact

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu