Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia Z3 Plus

Sony Xperia Z3 Plus
7,0
Scherm 5.2 inch
Camera 2.7 megapixel

Sony Xperia Z3 Plus: marginale verbetering

Sony heeft er een handje van om toptoestellen al vrij snel te vervangen en dit is ook bij de  Xperia Z3  het geval. Op 26 mei, een half jaar na de release van de Z3, werd namelijk de Sony Xperia Z3+ aangekondigd.  Dit toestel werd eerder als de Xperia Z4 uitgebracht in Japan. De Z3+ is vanaf juni 2015 in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro.

In tegenstelling tot zijn voorgangers voert de Xperia Z3+ weinig vernieuwingen door. Zo blijft het bekende Sony-design, ook wel Omnibalance genoemd, bijvoorbeeld gehandhaafd. Wel is er een vernieuwde 5 megapixel-frontcamera aanwezig, waarmee je mooiere en scherpere selfies schiet. Ook nieuw is de chipset, die voor een snellere en soepelere gebruikerservaring moet zorgen.

De Sony Xperia Z3 Plus in vogelvlucht

Hoewel de Sony Xperia Z3 Plus weinig vernieuwend is, is het toestel wel voorzien van betere  specificaties. Daarnaast is het toestel iets dunner (0,4 millimeter) en lichter (144 gram t.o.v. 152 gram)  geworden. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Fraaie  behuizing die 146 bij 72 bij 6,9  millimeter meet
  • Qualcomm Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, 3GB  aan  werkgeheugen
  • 20,7 megapixel-camera aan de achterzijde,  verbeterde 5,1 megapixel-frontcamera
  • Standaard voorzien van Android 5.0.2 (Lollipop) met de skin van Sony

Meer over de Sony Xperia Z3+

De Sony Xperia Z3 Plus beschikt – net als de Xperia Z3 – over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 424 ppi, waardoor afzonderlijke pixels nauwelijks  te onderscheiden zijn. Het scherm is voorzien van extra stevig glas, zodat de Z3+ tegen een stootje kan. In tegenstelling tot concurrenten is de smartphone niet van  een QHD-scherm voorzien. Hierdoor kan wel een accuduur van gemiddeld twee dagen worden gegarandeerd.

sony xperia z3 plus

De  Xperia Z3+ is 0,4 millimeter dunner dan zijn voorganger, en daarom heeft Sony de batterij moeten verkleinen. Het toestel is namelijk voorzien van een 2930 mAh-accu, waar de Z3 het met een 3100 mAh-batterij deed. Het verschil is gelukkig gering, dus we kunnen ons voorstellen dat dit ook voor de accuduur geldt. Aan de zijkant heeft Sony de magnetische oplaadpoort weggehaald, wat het toestel een gestroomlijnder design geeft. De micro-usb-poort is naar onderen verplaatst en heeft geen afdekklepje meer. Wel is de Z3+ nog steeds stof- en waterbestendig.

Overige specs

Onder  de motorkap is het een en ander veranderd. Zo wordt de smartphone aangedreven door een vlotte Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Standaard is er 32GB aan opslagruimte aanwezig, dat  middels een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 128GB is uit te breiden.

sony xperia z3+ review

Een vernieuwing van de Sony Xperia Z3+ is de selfiecamera met groothoeklens, die nu foto’s met  een maximale resolutie van 5 megapixels schiet. De camera heeft optische beeldstabilisatie, waardoor zelfportretten mooier moeten ogen, ook wanneer je geen vaste hand hebt. Filmpjes neemt de camera net als zijn voorganger in 4K  met 30 frames per seconde. Je kunt echter ook video’s in slowmotion met meer frames per seconde schieten..

Sony Xperia Z3 Plus
7,0
Welke Sony Xperia Z3 Plus wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z3 Plus aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Sony Xperia Z3 Plus video

Laatste berichten

Sony pauzeert uitrol Nougat voor Xperia Z5, Z3+ en Z4 Tablet

Sony pauzeert uitrol Nougat voor Xperia Z5, Z3+ en Z4 Tablet

Nieuws De Xperia Z5 Nougat-update laat nog even op zich wachten, net als die voor de Xperia Z3+ en Z4 Tablet. Sony is achter enkele bugs gekomen die eerst gerepareerd moeten worden. Daarna wordt de uitrol weer hervat.
Sony Nederland bevestigt uitrol Android 6.0-update in maart

Sony Nederland bevestigt uitrol Android 6.0-update in maart

Nieuws Eerder deze week liet de Britse tak van Sony Mobile weten dat  Android Marshmallow  vanaf 7 maart beschikbaar wordt  voor de  Xperia Z5-serie, de Z4 Tablet  en de  Z3+.  Sony bevestigt nu dat de uitrol in Nederland ook in maart start.
2015 is het jaar van de teleurstellende Android-vlaggenschepen

2015 is het jaar van de teleurstellende Android-vlaggenschepen

Nieuws 2015 is tot nu toe een matig jaar voor Android-liefhebbers. Fabrikanten brachten slechts geüpdate versies van hun vorige vlaggenschip uit, waardoor we bij Android Planet eigenlijk een beetje teleurgesteld zijn.
Sony Xperia Z3+ Review: marginale verbetering met hitteprobleem

Sony Xperia Z3+ Review: marginale verbetering met hitteprobleem

7
Reviews In  april lanceerde Sony in Japan de Xperia Z4. Dat toestel is sinds kort  ook in ons land verkrijgbaar, maar wel onder een andere naam: Sony Xperia Z3+. Die impliceert dat er weinig is veranderd, maar is dat ook zo?
Sony erkent overhittingsprobleem Xperia Z3+, werkt aan oplossing

Sony erkent overhittingsprobleem Xperia Z3+, werkt aan oplossing

Nieuws De Sony Xperia Z3+ heeft te kampen met een overhittingsprobleem waardoor apps en de camera geforceerd afsluiten. Sony erkent het probleem en komt in de zomer met een update die het euvel moet verhelpen.