Sony Xperia Z3 Plus

7

Sony Xperia Z3 Plus: marginale verbetering

Sony heeft er een handje van om toptoestellen al vrij snel te vervangen en dit is ook bij de  Xperia Z3  het geval. Op 26 mei, een half jaar na de release van de Z3, werd namelijk de Sony Xperia Z3+ aangekondigd.  Dit toestel werd eerder als de Xperia Z4 uitgebracht in Japan. De Z3+ is vanaf juni 2015 in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro.

In tegenstelling tot zijn voorgangers voert de Xperia Z3+ weinig vernieuwingen door. Zo blijft het bekende Sony-design, ook wel Omnibalance genoemd, bijvoorbeeld gehandhaafd. Wel is er een vernieuwde 5 megapixel-frontcamera aanwezig, waarmee je mooiere en scherpere selfies schiet. Ook nieuw is de chipset, die voor een snellere en soepelere gebruikerservaring moet zorgen.

De Sony Xperia Z3 Plus in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de Sony Xperia Z3 Plus weinig vernieuwend is, is het toestel wel voorzien van betere  specificaties. Daarnaast is het toestel iets dunner (0,4 millimeter) en lichter (144 gram t.o.v. 152 gram)  geworden. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Fraaie  behuizing die 146 bij 72 bij 6,9  millimeter meet
  • Qualcomm Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, 3GB  aan  werkgeheugen
  • 20,7 megapixel-camera aan de achterzijde,  verbeterde 5,1 megapixel-frontcamera
  • Standaard voorzien van Android 5.0.2 (Lollipop) met de skin van Sony

Meer over de Sony Xperia Z3+

De Sony Xperia Z3 Plus beschikt – net als de Xperia Z3 – over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 424 ppi, waardoor afzonderlijke pixels nauwelijks  te onderscheiden zijn. Het scherm is voorzien van extra stevig glas, zodat de Z3+ tegen een stootje kan. In tegenstelling tot concurrenten is de smartphone niet van  een QHD-scherm voorzien. Hierdoor kan wel een accuduur van gemiddeld twee dagen worden gegarandeerd.

sony xperia z3 plus

De  Xperia Z3+ is 0,4 millimeter dunner dan zijn voorganger, en daarom heeft Sony de batterij moeten verkleinen. Het toestel is namelijk voorzien van een 2930 mAh-accu, waar de Z3 het met een 3100 mAh-batterij deed. Het verschil is gelukkig gering, dus we kunnen ons voorstellen dat dit ook voor de accuduur geldt. Aan de zijkant heeft Sony de magnetische oplaadpoort weggehaald, wat het toestel een gestroomlijnder design geeft. De micro-usb-poort is naar onderen verplaatst en heeft geen afdekklepje meer. Wel is de Z3+ nog steeds stof- en waterbestendig.

Overige specs

Onder  de motorkap is het een en ander veranderd. Zo wordt de smartphone aangedreven door een vlotte Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, die wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Standaard is er 32GB aan opslagruimte aanwezig, dat  middels een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 128GB is uit te breiden.

sony xperia z3+ review

Een vernieuwing van de Sony Xperia Z3+ is de selfiecamera met groothoeklens, die nu foto’s met  een maximale resolutie van 5 megapixels schiet. De camera heeft optische beeldstabilisatie, waardoor zelfportretten mooier moeten ogen, ook wanneer je geen vaste hand hebt. Filmpjes neemt de camera net als zijn voorganger in 4K  met 30 frames per seconde. Je kunt echter ook video’s in slowmotion met meer frames per seconde schieten..

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z3 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu