Sony Xperia Z5 Compact

8

Compacte high-end-smartphone van Sony

De Sony Xperia Z5 Compact is de kleinere versie van Sony’s nieuwe vlaggenschip, de Xperia Z5. De compacte smartphone komt op veel vlakken overeen met zijn grote broer, al is het scherm met 4,6 inch een slag kleiner. Ook heeft het een lagere resolutie van 1280 bij 720 pixels. Voor het formaat is de resolutie echter prima; je kunt niet gauw afzonderlijke beeldpunten onderscheiden.

De Xperia Z5 Compact is onderhuids vergelijkbaar met de Xperia Z5. Zo is er een Snapdragon 810-chip van Qualcomm aan boord, die is voorzien van een vlotte octacore-processor. Verder is er 2GB aan werkgeheugen en minimaal 32GB opslag aanwezig. Foto’s schiet de Xperia Z5 Compact met een vernieuwde 23 megapixel-camera aan de achterkant. Er is ook een vingerafdrukscanner aan boord, die tevens dienstdoet als powerknop.

De Sony Xperia Z5 Compact in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia Z5 Compact komt als gezegd flink overeen met zijn grote broer, de Z5. Dat toestel beschikt echter over een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Hieronder vind je de belangrijkste features van de Compact op een rijtje.

  • Compact scherm van 4,6 inch met een resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • Flinke 23 megapixel-camera voor scherpe foto’s en video’s in 1080p/4K
  • Vlotte Qualcomm Snapdragon 810-chip (octacore) en 2GB aan werkgeheugen
  • Stof- en waterbestendige behuizing met een vingerafdrukscanner aan de zijkant

Wat je nog meer moet weten over de Xperia Z5 Compact

Sony heeft  de Xperia Z5 op de Berlijnse IFA (4-9 september) officieel uit de doeken gedaan, samen met een compacter (Xperia Z5 Compact) en een duurder model (Xperia Z5 Premium) dat een 4K-scherm met 3840 bij 2160 pixels heeft. De smartphones lijken qua ontwerp op elkaar, al wijken ze af op het gebied van schermgrootte en resolutie. Zo doet de Xperia Z5 Compact het met een 720p-scherm van 4,6 inch, terwijl de normale Z5 en Z5 Premium respectievelijk beschikken over een 5,2 inch-scherm (1080p) en 5,5 inch-scherm (4K).

sony xperia z5 compact

Sony heeft de  Xperia Z5 Compact   voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810-processor met een octacore-processor en 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen (tot 200GB door middel van een micro-sd-kaartje). De Z5 beschikt over 3GB werkgeheugen, terwijl de Z5 Compact het moet doen met 2GB. Mede dankzij de bespaarmodus gaat de accu gemiddeld zo’n twee dagen mee.

Dankzij Quick Charge 2.0 kun je binnen tien minuten het toestel opladen voor 5,5 uur gebruik. Aan de zijkant van het toestel bevindt zich de nieuw geïntegreerde powerbutton met vingerafdruksensor. Behalve toegang tot het toestel ondersteunt deze dienst ook FIDO-standaard, waarmee je veilig gebruik kan maken van online betaaldiensten.

sony xperia z5 compact

De Xperia Z5-serie heeft ook een sterk verbeterde camera. De 23 megapixel-camera aan de achterkant heeft een snelle autofocus van 0.03 seconde en beschikt over 1/2.3 Exmor RS-sensor. Deze bepaalt de kwaliteit van het geschoten beeld en maakt het mogelijk om bewegende objecten scherp op beeld vast te leggen of in een donkere omgeving toch heldere foto’s te schieten. De voorkant van het toestel is uitgerust met een 5 megapixel-frontcamera.

Sony Xperia Z5 Compact release en prijs

Sony lanceert de Xperia Z5 (Compact) in oktober dit jaar. Het is vanaf nu al wel mogelijk om het toestel te pre-orderen. De Z5 wordt beschikbaar in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green en heeft een adviesprijs van 699 euro; het compactere broertje is te bestellen in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime voor 599 euro.

Sony over de nieuwe Xperia Z5-serie

“Smartphones zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven,“ aldus Hiroki Totoki, President en CEO van Sony Mobile Communications. “Gebruikers creëren, delen en beleven bijna al hun content on the go en met dat in ons achterhoofd presenteren we de nieuwste innovaties van Sony op het gebied van camera- en beeldschermtechnologie om te laten zien dat de Xperia Z5- serie het beste lifestyle- en entertainmentmedium is.“

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z5 Compact

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu