Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5
8,0
Scherm 5.2 inch
Camera 23 megapixel

Nieuw vlaggenschip met vingerafdrukscanner

De Sony Xperia Z5 is de opvolger van de Sony Xperia Z3+  die in mei 2015 verscheen. Het nieuwe toestel is op veel vlakken vergelijkbaar, al is er ditmaal een vingerafdrukscanner (die tevens dienstdoet als powerknop) aan de zijkant te vinden. Hiermee kan het toestel beveiligd en ontgrendeld worden. Het scherm is met 5,2 inch en een resolutie van  1920 bij 1080 pixels hetzelfde.

De Xperia Z5 wordt aangedreven door dezelfde Snapdragon 810-chip als die in de Z3+ is te vinden. Wel is deze van een update voorzien, zodat de chip bij zware belasting niet oververhit moet raken. Verder beschikt de Z5 over 3GB aan werkgeheugen, 32GB opslag dat kan worden uitgebreid tot 200GB en een flinke accu.

De Sony Xperia Z5 in vogelvlucht

Op het eerste oog lijkt de Sony Xperia Z5 weinig vernieuwend, aangezien veel features overeenkomen  met die van de eerder geïntroduceerde Xperia Z3 Plus.  Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Xperia Z5 uitgelicht. Er is  ook een kleinere versie van het vlaggenschip, de Sony Xperia Z5 Compact, en de grotere 5,5 inch-Xperia Z5 Premium  met een 4K-scherm.

  • Stevige rechthoekige behuizing van metaal en glas die waterbestendig is
  • Qualcomm Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, 3GB  aan  werkgeheugen
  • 23 megapixel-camera aan de achterzijde,  verbeterde 5  megapixel-frontcamera
  • Standaard voorzien van Android 5.1 (Lollipop) met de skin van Sony

Meer over de Sony Xperia Z5

De grootste verbetering die de Xperia Z5 met zich meebrengt is de 23 megapixel-camera aan de achterkant, die is voorzien van een flitser, snelle autofocus en kan filmen in 4K. Voor de rest zijn de specs vergelijkbaar met die van de Xperia Z3+, met een  5,2  inch full-hd-scherm, Snapdragon 810-chip met een octacore-processor en 3GB aan RAM. Sony brengt ook een duurdere en krachtigere Premium-versie uit met een 5,5 inch-scherm dat over een 4K-resolutie beschikt. Dat is vooral prettig voor het afspelen van vr-content, omdat zo een hoge resolutie gegarandeerd kan worden. De normale Z5 doet het met een 1080p-resolutie, wat de accuduur weer ten goede komt.

sony xperia z5

Voor het schieten van foto’s en video’s heeft de Xperia Z5 als gezegd een 23 megapixel-camera tot zijn beschikking. Sony staat erom bekend zijn smartphones altijd uit te rusten met prima camera’s en dat is bij dit vlaggenschip niet anders. De camera van de Z5 kan probleemloos panorama- en hdr-foto’s met een hoge resolutie schieten en filmt video’s in 4K. Bij dat laatste wordt het toestel wel warm, waardoor je maar enkele minuten achter elkaar kan filmen.

sony xperia z5

Sony Xperia Z5 release en prijs

Sony lanceerde de Xperia Z5 (Compact) in oktober dit jaar. De Z5 wordt beschikbaar in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green en heeft een adviesprijs van 699 euro; het compactere broertje is te bestellen in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime voor 599 euro.

Sony over de nieuwe Xperia Z5-serie

“Smartphones zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven,“ aldus Hiroki Totoki, President en CEO van Sony Mobile Communications. “Gebruikers creëren, delen en beleven bijna al hun content on the go en met dat in ons achterhoofd presenteren we de nieuwste innovaties van Sony op het gebied van camera- en beeldschermtechnologie om te laten zien dat de Xperia Z5- serie het beste lifestyle- en entertainmentmedium is.“

Pluspunten Xperia Z5

  • Stof- en waterbestendig design
  • Verbeterde 23 megapixel-camera
  • Voorzien van vingerafdrukscanner

Minpunten Xperia Z5

  • Design weinig verrassend
  • Accu niet verwijderbaar
  • Nauwelijks verbeterd t.o.v. voorganger
Sony Xperia Z5
8,0
Welke Sony Xperia Z5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia Z5 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Sony Xperia Z5 video

Bekijk alle Sony Xperia Z5 video's

Laatste berichten

Sony pauzeert uitrol Nougat voor Xperia Z5, Z3+ en Z4 Tablet

Sony pauzeert uitrol Nougat voor Xperia Z5, Z3+ en Z4 Tablet

Nieuws De Xperia Z5 Nougat-update laat nog even op zich wachten, net als die voor de Xperia Z3+ en Z4 Tablet. Sony is achter enkele bugs gekomen die eerst gerepareerd moeten worden. Daarna wordt de uitrol weer hervat.
Sony brengt populaire Stamina-modus terug in Bèta Programma

Sony brengt populaire Stamina-modus terug in Bèta Programma

Nieuws Sony is druk bezig met de uitrol van Android Marshmallow op hun Xperia-toestellen. Hoewel dit  wordt toegejuicht, is de populaire Stamina-modus niet meer beschikbaar na de upgrade. Via het Xperia Bèta Program keert deze energiebesparende functie  binnenkort weer terug.
Video: Sony laat meerwaarde van Android 6.0 zien

Video: Sony laat meerwaarde van Android 6.0 zien

Video's Sony toont in  een video de nieuwe features van Android Marshmallow op Xperia-toestellen.  Het filmpje verschijnt enkele dagen nadat het met de uitrol van Android 6.0 zou zijn gestart.  
Sony maakt Android 6.0 beschikbaar voor Xperia Z5-toestellen

Sony maakt Android 6.0 beschikbaar voor Xperia Z5-toestellen

Nieuws Sony is gestart met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) voor de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium. De update wordt wereldwijd beschikbaar gemaakt.
‘Sony Xperia PP10 te zien in eerste gelekte afbeelding’

‘Sony Xperia PP10 te zien in eerste gelekte afbeelding’

Nieuws De eerste afbeelding van een mysterieuze Sony Xperia PP10 is gelekt. Is dit het nieuwe vlaggenschip dat Sony tijdens Mobile World Congress gaat onthullen?