Sony Xperia Z5

8

Nieuw vlaggenschip met vingerafdrukscanner

De Sony Xperia Z5 is de opvolger van de Sony Xperia Z3+  die in mei 2015 verscheen. Het nieuwe toestel is op veel vlakken vergelijkbaar, al is er ditmaal een vingerafdrukscanner (die tevens dienstdoet als powerknop) aan de zijkant te vinden. Hiermee kan het toestel beveiligd en ontgrendeld worden. Het scherm is met 5,2 inch en een resolutie van  1920 bij 1080 pixels hetzelfde.

De Xperia Z5 wordt aangedreven door dezelfde Snapdragon 810-chip als die in de Z3+ is te vinden. Wel is deze van een update voorzien, zodat de chip bij zware belasting niet oververhit moet raken. Verder beschikt de Z5 over 3GB aan werkgeheugen, 32GB opslag dat kan worden uitgebreid tot 200GB en een flinke accu.

De Sony Xperia Z5 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Op het eerste oog lijkt de Sony Xperia Z5 weinig vernieuwend, aangezien veel features overeenkomen  met die van de eerder geïntroduceerde Xperia Z3 Plus.  Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Xperia Z5 uitgelicht. Er is  ook een kleinere versie van het vlaggenschip, de Sony Xperia Z5 Compact, en de grotere 5,5 inch-Xperia Z5 Premium  met een 4K-scherm.

  • Stevige rechthoekige behuizing van metaal en glas die waterbestendig is
  • Qualcomm Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, 3GB  aan  werkgeheugen
  • 23 megapixel-camera aan de achterzijde,  verbeterde 5  megapixel-frontcamera
  • Standaard voorzien van Android 5.1 (Lollipop) met de skin van Sony

Meer over de Sony Xperia Z5

De grootste verbetering die de Xperia Z5 met zich meebrengt is de 23 megapixel-camera aan de achterkant, die is voorzien van een flitser, snelle autofocus en kan filmen in 4K. Voor de rest zijn de specs vergelijkbaar met die van de Xperia Z3+, met een  5,2  inch full-hd-scherm, Snapdragon 810-chip met een octacore-processor en 3GB aan RAM. Sony brengt ook een duurdere en krachtigere Premium-versie uit met een 5,5 inch-scherm dat over een 4K-resolutie beschikt. Dat is vooral prettig voor het afspelen van vr-content, omdat zo een hoge resolutie gegarandeerd kan worden. De normale Z5 doet het met een 1080p-resolutie, wat de accuduur weer ten goede komt.

sony xperia z5

Voor het schieten van foto’s en video’s heeft de Xperia Z5 als gezegd een 23 megapixel-camera tot zijn beschikking. Sony staat erom bekend zijn smartphones altijd uit te rusten met prima camera’s en dat is bij dit vlaggenschip niet anders. De camera van de Z5 kan probleemloos panorama- en hdr-foto’s met een hoge resolutie schieten en filmt video’s in 4K. Bij dat laatste wordt het toestel wel warm, waardoor je maar enkele minuten achter elkaar kan filmen.

sony xperia z5

Sony Xperia Z5 release en prijs

Sony lanceerde de Xperia Z5 (Compact) in oktober dit jaar. De Z5 wordt beschikbaar in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green en heeft een adviesprijs van 699 euro; het compactere broertje is te bestellen in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime voor 599 euro.

Sony over de nieuwe Xperia Z5-serie

“Smartphones zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven,“ aldus Hiroki Totoki, President en CEO van Sony Mobile Communications. “Gebruikers creëren, delen en beleven bijna al hun content on the go en met dat in ons achterhoofd presenteren we de nieuwste innovaties van Sony op het gebied van camera- en beeldschermtechnologie om te laten zien dat de Xperia Z5- serie het beste lifestyle- en entertainmentmedium is.“

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia Z5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu