Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Scherm
5.2 inch
Camera
23 megapixel
Prijs

Sony Xperia Z5

Sony sloeg de Xperia Z4 voor het gemak even over, maar kwam in 2015 met een nieuw toestel dat een paar kleine verbeteringen doorvoerde. De Sony Xperia Z5 is de opvolger van de Z3+, maar wie de twee toestellen in de hand houdt zou dat niet snel zeggen. Zowel qua uiterlijk als qua specificaties is er weinig nieuws onder de zon, niettemin is de Sony Xperia Z5 een goede telefoon.

De belangrijkste verandering is de vingerafdrukscanner die nu aan de zijkant is toegevoegd, waarmee je de telefoon snel kunt ontgrendelen en je apparaat extra veilig houdt voor binnendringers. Hoewel er weinig verschil is tussen de Sony Xperia Z5 en de Xperia Z3+ is het toestel nog steeds erg goed; een full-hd-scherm van 5,2 inch, een Snapdragon 810-processor, en natuurlijk de goede camera van 23 megapixel waar de Xperia-serie om bekendstaat.

Sony Xperia Z5-prijs

De Sony Xperia Z5 mag dan wel een opvolger zijn, maar je kunt de Xperia Z5 kopen voor een relatief lage prijs. Die was aanvankelijk nog 699 euro, maar je betaalt er inmiddels veel minder voor. De prijzen voor een los toestel vind je in onze Sony Xperia Z5 prijsvergelijker.

Sony Xperia Z5 met abonnement

Als je slim bent koop je de Sony Xperia Z5 met abonnement. Zo heb je niet alleen het toestel, maar meteen ook een bundel waarmee je precies kunt bepalen hoeveel data of belminuten je nodig hebt. Bovendien is een Xperia Z5-abonnement een stuk goedkoper op de lange termijn, omdat providers je een goede korting kunnen geven door het toestel in combinatie aan te bieden.

Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app