Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

4G: het complete overzicht

Dit zijn de nieuwe 4G-abonnementen van Robin Mobile
Wouter Nijsen

4G staat voor fourth generation en is – zoals de naam al doet vermoeden – de opvolger van de mobiele standaard 3G. De grootste verbetering van 4G is de aanzienlijk hogere snelheid die mobiele apparaten ermee bereiken. De meeste grote providers in Nederland en België bieden een landelijk dekkend 4G-netwerk.

Het laatste nieuws over 4G

4G: sneller dan ooit

4G4G werd begin 2013  voor het eerst in ons land uitgerold en is in korte tijd  behoorlijk ingeburgerd binnen de telecommunicatie-wereld. In theorie is het mogelijk om met een 4g-verbinding een maximale snelheid van 100-150Mbps te behalen. Als gezegd zijn dit theoretische snelheden en in de praktijk zul je deze niet of nauwelijks behalen. Doordat 4G een stuk sneller is dan zijn voorganger, stream je aanzienlijk sneller films en series naar een mobiel apparaat. Op het moment van schrijven hebben KPN en Vodafone het betrouwbaarste 4G-netwerk met landelijke dekking.

Waar voorheen alleen de nieuwste en high-end toestellen ondersteuning voor een 4G-verbinding hadden, ondersteunen goedkopere smartphone tegenwoordig ook 4G. Naast het bekijken van films en series op je telefoon of tablet merk je de hogere snelheid ook bij de simpelere taken. Denk hierbij aan het browsen op het internet, het lezen van tweets in Twitter en checken van de  laatste updates op Facebook. Alles wordt sneller ingeladen, gestart en in vergelijking met 3G is dit verschil goed te merken.

Ook daalt de snelheid van 4G niet wanneer er meerdere mensen op hetzelfde netwerk zitten. Dit komt voornamelijk door het feit dat  4G-verbindingen in het algemeen een stuk stabieler zijn dan 3G-verbindingen. Hierdoor wordt content een stuk sneller geüpload en gedownload, zonder dat hier veel haperingen en andere problemen bij te merken zijn.

In de onderstaande video van KPN wordt het verschil tussen 3G en 4G door middel van  een speedtest geïllustreerd, zodat je een beeld krijgt bij het grote verschil in snelheid tussen de twee mobiele standaarden.

https://www.youtube.com/watch?v=ebT3jE453X8

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Wouter Nijsen | Auteur bij Android Planet

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal. Bekijk mijn profiel

Nieuws

4G nieuws