Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Android One: het complete overzicht

Deze Android One- en Go-toestellen zijn er aangekondigd op het MWC 2019
Redactie

Android One heeft als doel goedkope smartphones naar consumenten te brengen door hardwarestandaarden open te stellen en hardware te subsidiëren. Met Android One krijgen gebruikers toegang tot goedkope smartphones die voorzien van zijn stock Android en Google Play en direct updates van Google krijgen.

Het laatste nieuws over Android One

Wat is Android One?

Android One was de eerste aankondiging die Google deed tijdens Google I/O 2014. Hiermee probeert Google zijn marktsegment binnen de smartphonewereld te vergroten in landen waar goedkope smartphones erg populair zijn en mensen wat minder te besteden hebben.  Het programma, met smartphones van ongeveer 100 dollar, is als eerste gelanceerd in India. Dat is het thuisland van Googles Sundar Pichai, die de presentatie tijdens Google I/O voerde.

De verwachting is dat Android One geleidelijk wordt uitgerold naar andere landen. Het is niet bekend of de smartphone ook wordt uitgebracht in Nederland en België. In de afbeelding hieronder zie je het eerste toestel uit de Android One-lijn. Dit Cromax-toestel heeft een dualsim-optie, ruimte voor een sd-kaart, een compact 4,5 inch-scherm en een FM-radio.

Android One

Kale Android-versie

Android One-telefoons worden daarnaast  voorzien van een kale versie van Android en ontvangen direct de laatste software-updates. Dit komt door het feit dat Google zelf voor de uitrol van de Android-updates zorgt en deze goed worden afgestemd op de interne hardware van de smartphones. Dit biedt voordelen voor zowel gebruikers als fabrikanten.

Google produceert de toestellen echter niet zelf, maar doet dit in samenwerking met veel verschillende fabrikanten. Denk hierbij aan Acer, Asus en HTC maar ook aan minder bekende partijen als Cromax  en Spice. De specificaties van de Android One-toestellen zijn bescheiden, maar wel capabel genoeg om Android soepel te draaien. Momenteel hebben veel toestellen de beschikking over  een quadcore-processor, een camera aan zowel de voor- als achterzijde en een redelijke accu. Ze bieden dan ook relatief veel waar voor hun geld.

Nieuws

Android One nieuws

Apps

Android One apps

Reviews

Android One reviews

Deals

Android One deals

Download onze app

Download onze app