Black Friday

Colin Baak
1 november 2019, 7:00
2 min leestijd
Black Friday

Black Friday is de dag na Thanksgiving, de bekende Amerikaanse feestdag. Op deze vrijdag bieden veel fabrikanten hun producten aan met hoge kortingen. Inmiddels is deze gekte ook overgewaaid naar Nederland. Daardoor kun je ook hier veel producten en diensten afnemen voor een (veel) lagere prijs.

Het laatste nieuws over Black Friday

Wat is de betekenis van Black Friday?

Black Friday oftewel ‘zwarte vrijdag’ is ontstaan in de Verenigde Staten. Het is de dag na Thanksgiving en wordt gezien als het moment om te beginnen met de kerstaankopen.

Veel bedrijven moeten aan het eind van het jaar nog allerlei doelen halen qua omzet. Ook kan het zijn dat ze van bepaalde producten nog grote partijen hebben liggen. Op Black Friday worden dan ook veel producten en diensten aangeboden met flinke kortingen.

In plaats van alleen op de vrijdag, duurt de Black Friday-periode inmiddels enkele dagen. Vaak beginnen de acties al in de week ervoor en gaan ze het hele weekend door. Ook de maandag erna kun je vaak nog steeds veel korting krijgen op allerlei producten. Deze maandag staat ook wel bekend als Cyber Monday.

Wanneer is Black Friday in 2020?

In 2020 is Black Friday op vrijdag 27 november. Je kunt er echter vanuit gaan dat aanbieders hun diensten en producten in de week ervoor al aanbieden met flinke kortingen.

Cyber Monday valt dit jaar op maandag 30 november. Daardoor is deze gehele periode ideaal voor het doen van kerstaankopen. Ook kun je nog mooi de laatste sinterklaascadeaus inkopen. Pakjesavond vindt namelijk plaats op donderdag 5 december.

Welke bedrijven doen mee met Black Friday in 2020

Android Planet zelf biedt geen producten aan. Wel kun je in je zoektocht naar een nieuwe telefoon met onze smartphone prijsvergelijker aan de slag. Daarmee vind je zeker jouw ideale toestel. Ook kun je op zoek naar een toestel in combinatie met een abonnement.

Je wordt daarbij via een weblink naar een website geleidt, waar je het gevonden product wel kunt aanschaffen. Het gaat daarbij om zogenaamde affiliate-links. Daardoor weet de betreffende verkoper dat de gebruiker doorgestuurd is vanaf deze website. Als er daarna een aankoop wordt gedaan, krijgen wij daarvoor een kleine commissie.

Andere interessante bedrijven waar je terecht kunt tijdens deze periode, vind je op onze Black Friday deals-pagina. Niet op zoek naar een smartphone? Geen probleem, want ook zijn er hoge kortingen te vinden op andere producten.

Denk daarbij aan onder andere powerbanks, kabels, headsets, tablets, hoesjes, bluetoothspeakers, bescherming voor je toestel of andere accessoires. Tot slot zijn er ook veel aanbieders van bijvoorbeeld software die hun pakketten verkopen tegen gereduceerde prijzen.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's