Chromecast (Google Cast)

Lars Paymans
1 min leestijd
Chromecast
chromecast

Google wil het met de Google Cast-apparaten gemakkelijk maken om oudere toestellen als tv’s en speakers met een beetje hulp slim te maken. Zo kun je jouw smartphone aan een tv koppelen met een Google Chromecast, en speel je Spotify-muziek op nagenoeg iedere speaker met een Chromecast Audio. Deze Chromecast-apparaten werken nauw samen met de bijbehorende app, die gratis te downloaden is.

Lees verder na de advertentie.

Google Cast-apparaten

De Google Cast-lijn met apparaten bestaat momenteel uit de Google Chromecast en Chromecast Audio. Inmiddels zijn we al bij de tweede generatie van de Google Chromecast aangekomen, die vooral een stuk sneller is met het maken van verbindingen en de streamingkwaliteit opvoert. In onze afzonderlijke Spotlights kun je alles lezen over de eerste en tweede generatie Chromecast, evenals de Chromecast Audio.

Met de Google Cast-apparaten maakt Google oudere apparaten slim, door er simpelweg een apparaatje op aan te sluiten. Zo stop je de Chromecast Audio in de koptelefoonaansluiting van een speaker zodat je vanaf je smartphone muziek van Spotify naar de luidspreker kunt streamen. Hetzelfde geldt voor de Google Chromecast, die je in de HDMI-poort van je tv stopt zodat het een schakel tussen jouw tv en apps als Netflix en YouTube.

chromecast audio

Google Cast-speakers

Naast deze twee apparaten is Google ook van plan om Google Cast-speakers te maken; speakers waarbij de functies van de Chromecast Audio ingebouwd zijn. Sony en LG waren de eerste bedrijven die deze functionaliteit in hun speakers stopte. In 2016 komt er nog een sloot aan bedrijven bij die Google Cast ondersteunt in hun speakers, soundbars en receivers.

Chromecast archief

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's