Google Daydream: het complete overzicht

Lars Paymans
1 min leestijd
Google Daydream

Google vindt virtual reality enorm belangrijk, dus krijgt de ontwikkeling van de techniek een flinke zet in de rug met Daydream, Googles VR-platform.

Lees verder na de advertentie.

Google Daydream: dit moet je weten

Google onthulde Daydream tijdens Google I/O 2016, waar we direct te zien kregen hoe groot en ambitieus dit project precies is. Daydream moet ervoor zorgen dat virtual reality kwalitatief een stuk beter wordt op Android smartphones, zonder op het gebied van toegankelijkheid in te leveren. Zo zal de Daydream software standaard in Android 7.0 Nougat aanwezig zijn.

Google Daydream

Smartphones moeten Daydream specifiek gaan ondersteunen om de apps er op te laten draaien. Gelukkig heeft Google al de nodige deals met de populairste smartphonemerken van het moment gesloten, zodat Samsung, HTC, LG, Huawei en meer bedrijven al toegezegd hebben om Daydream te ondersteunen.

Ook verschillende diensten en software-ontwikkelaars hebben al aangegeven dat ze apps voor Daydream gaan maken, waaronder HBO, Netflix en YouTube. Om het opzoeken en downloaden van apps wat gemakkelijker te maken, wordt de volledige Google Play Store ook in virtual reality gemaakt.

Google Daydream

Nieuwe headset en remote

Om Daydream wat comfortabeler te maken zal er ook een nieuwe headset verschijnen die Google Cardboard op moet volgen. Ook hier klem je jouw smartphone in, zodat je het scherm ervan kunt benutten om VR-apps en video`s te bekijken.

Naast de headset zal er ook een afstandsbediening op de markt komen, die nog het beste te vergelijken valt met de controller van de Wii van Nintendo. Deze witte remote heeft maar een paar knoppen, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken zonder dat je er naar hoeft te kijken.

Google Daydream archief

Bekijk archief (32 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's