Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Disney Plus

Officieel: Disney Plus in september beschikbaar in België
Michel van 't Klaphek

Disney Plus lijkt een serieuze Netflix-concurrent te worden. Voor een vast maandelijks bedrag kijk je onbeperkt naar de beste films van Marvel en Pixar, indrukwekkende documentaires van National Geographic en de spannende Star Wars-saga’s. Bovendien kan het hele gezin meegenieten.

Sinds september 2019 is Disney Plus officieel beschikbaar in Nederland. We zijn daarmee samen met de Verenigde Staten en Canada het eerste land dat kennismaakt met de dienst. Op 12 november lanceerde de dienst officieel. Hoeveel kost het Netflix-alternatief, welk aanbod is er en op welke manieren kun je kijken? Dit is alles wat je moet weten over Disney+.

Lees het laatste nieuws over Disney Plus

Wat is Disney Plus?

Disney Plus is net als Netflix een videostreamingdienst, maar dan van Disney. Dit betekent dat je onbeperkt en zonder reclames naar documentaires, films en series kunt kijken. Je betaalt hierbij een vast maandelijks bedrag, in plaats van losse films en series.

Disney Plus

Hoeveel kost Disney Plus in Nederland?

Disney Plus kost 6,99 euro per maand. De dienst pakt het hiermee een stuk simpeler aan dan Netflix, dat meerdere abonnementen heeft. Ook ben je bij Disney+ niks extra kwijt wanneer je films en series in 4K-resolutie wil kijken. De dienst kost altijd 6,99 euro.

Bovendien kun je de streamingdienst 7 dagen gratis op proef nemen om te kijken of het bevalt. Net als bij Netflix kun je het account bovendien delen. Je kunt maximaal op vier apparaten tegelijk kijken naar Disney Plus, en de dienst op maximaal 10 apparaten toevoegen.

Meld je aan voor één week gratis Disney Plus

Het aanbod van Disney Plus

Het hele aanbod opnoemen is onbegonnen werk, maar Disney Plus heeft een unieke collectie aan Disney-klassiekers, Pixar-avonturen en Marvel-blockbusters. Ook liefhebbers van de Star Wars-saga’s, Pirates of the Caribbean en National Geographic-docu’s komen bij Disney+ aan hun trekken.

Omdat Disney nu een eigen streamingdienst heeft, vind je bovenstaande titels niet langer bij Netflix. Het aanbod wordt in de loop der tijd bovendien uitgebreid met nieuwe, exclusieve producties, oftewel Disney Originals. Je kunt nu alvast kijken naar bijvoorbeeld Iron Man 3, Star Wars: The Last Jedi, Frozen, Free Solo, Monsters, Inc. en Guardians of The Galaxy.

Disney Plus apparaten kijken

Op welke apparaten kan ik Disney Plus kijken?

Je kunt Disney Plus op vrijwel alle apparaten bekijken:

  • Op computers en laptops via de browser;
  • Android-smartphones en -tablets;
  • Android TV;
  • Chromecast;
  • iPhone, iPad en iPod touch;
  • Apple TV;
  • PlayStation 4;
  • Xbox One;
  • Roku en Roku TV.

Films en series downloaden voor het hele gezin

Alle docu’s, films en series van Disney Plus zijn te downloaden. Dit is handig, want zo kun je ‘s ochtends bijvoorbeeld een film op je smartphone binnenhalen om later op je smartphone in de trein te kijken. Je hebt hierbij geen internetverbinding nodig, wat mobiele data bespaart.

Zo download je films en series in Disney Plus

Net als bij Netflix kun je met Disney Plus ieder gezinslid een apart profiel geven. Op die manier kijkt iedereen via haar of zijn eigen account. Profielen zijn te personaliseren met aangepaste avatars zodat je iedereen uit elkaar kunt halen. Je kunt op maximaal vier schermen tegelijk kijken naar Disney Plus.

Disney Plus android

Is Disney Plus beter dan Netflix?

Dat ligt aan je smaak: de een is niet beter dan de ander, maar verschillen zijn er wel. De diensten hebben een totaal verschillend aanbod en het ligt daarom vooral aan wat je wil kijken.

Vooral voor gezinnen met kinderen is de streamingdienst een schot in de roos. Ook volwassenen die herinneringen willen ophalen en Marvel-, Pixar- en Star Wars-fans komen bij Disney+ aan hun trekken.

Download Disney Plus in de Play Store (gratis proefperiode)

Conclusie Disney Plus review

Disney Plus verrast met een complete app en een zeer compleet archief aan films en series. Er is zoveel leuks te zien, dat het haast overweldigend is. Maar dit archief is natuurlijk gelimiteerd. De echte test voor Disney Plus is de originele content waarmee Disney op 12 november mee begint. Als dat goed genoeg is, verdient Disney Plus een blijvend plekje naast Netflix.

→ Lees meer in de uitgebreide Disney Plus review

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Geschreven door Michel van 't Klaphek | Auteur bij Android Planet

Techjournalist (24) met focus op privacy, de zakelijke kant van de smartphone-industrie en nieuwe telecomontwikkelingen. Is afgestudeerd op de privacyvraagstukken die gepaard gaan met de stadswijk die Google voornemens is te bouwen en sinds 2015 actief in de online journalistiek. Daarnaast fanatiek kickbokser en best grappig. Soms dan. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Disney Plus nieuws

Apps

Disney Plus apps

Tips

Disney Plus tips

Reviews

Disney Plus reviews