Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Disney Plus

Disney Plus-tips: zo haal je alles uit de app
Michel van 't Klaphek

Disney Plus lijkt een serieuze Netflix-concurrent te worden. Voor een vast maandelijks bedrag kijk je onbeperkt naar de beste films van Marvel en Pixar, indrukwekkende documentaires van National Geographic en de spannende Star Wars-saga’s. Bovendien kan het hele gezin meegenieten.

Sinds september 2019 is Disney Plus officieel beschikbaar in Nederland. We zijn daarmee samen met de Verenigde Staten en Canada het eerste land dat kennismaakt met de dienst. Hoeveel kost het Netflix-alternatief, welk aanbod is er en op welke manieren kun je kijken? Dit is alles wat je moet weten over Disney Plus.

Lees het laatste nieuws over Disney Plus

Wat is Disney Plus?

Disney Plus is net als Netflix een videostreamingdienst, maar dan van Disney. Dit betekent dat je onbeperkt en zonder reclames naar documentaires, films en series kunt kijken. Je betaalt hierbij een vast maandelijks bedrag, in plaats van losse films en series.

Disney Plus

Hoeveel kost Disney Plus in Nederland?

Disney Plus kost 6,99 euro per maand. De dienst pakt het hiermee een stuk simpeler aan dan Netflix, dat meerdere abonnementen heeft. Ook ben je bij Disney Plus niks extra kwijt wanneer je films en series in 4K-resolutie wil kijken. De dienst kost altijd 6,99 euro.

Bovendien kun je de streamingdienst 30 dagen gratis op proef nemen om te kijken of het bevalt. Net als bij Netflix kun je het account bovendien delen. Je kunt maximaal op vier apparaten tegelijk kijken naar Disney Plus.

Het aanbod van Disney Plus

Het hele aanbod opnoemen is onbegonnen werk, maar Disney Plus heeft een unieke collectie aan Disney-klassiekers, Pixar-avonturen en Marvel-blockbusters. Ook liefhebbers van de Star Wars-saga’s, Pirates of the Caribbean en National Geographic-docu’s komen bij Disney Plus aan hun trekken.

Omdat Disney nu een eigen streamingdienst heeft, vind je bovenstaande titels niet langer bij Netflix. Het aanbod wordt in de loop der tijd bovendien uitgebreid met nieuwe, exclusieve producties, oftewel Disney Originals. Je kunt nu alvast kijken naar bijvoorbeeld Iron Man 3, Star Wars: The Last Jedi, Frozen, Free Solo, Monsters, Inc. en Guardians of The Galaxy.

Disney Plus apparaten kijken

Op welke apparaten kan ik Disney Plus kijken?

Je kunt Disney Plus op vrijwel alle apparaten bekijken:

  • Op computers en laptops via de browser
  • Android-smartphones en -tablets
  • Android TV
  • Chromecast
  • iPhone, iPad en iPod touch
  • Apple TV
  • Playstation 4
  • Xbox One
  • Roku en Roku TV

Films en series downloaden voor het hele gezin

Alle docu’s, films en series van Disney Plus zijn te downloaden. Dit is handig, want zo kun je ‘s ochtends bijvoorbeeld een film op je smartphone binnenhalen om later op je smartphone in de trein te kijken. Je hebt hierbij geen internetverbinding nodig, wat mobiele data bespaart.

Net als bij Netflix kun je met Disney Plus ieder gezinslid een apart profiel geven. Op die manier kijkt iedereen via haar of zijn eigen account. Profielen zijn te personaliseren met aangepaste avatars zodat je iedereen uit elkaar kunt halen. Je kunt op maximaal vier schermen tegelijk kijken naar Disney Plus.

Disney Plus android

Is Disney Plus beter dan Netflix?

Dat ligt aan je smaak: de een is niet beter dan de ander, maar verschillen zijn er wel. De diensten hebben een totaal verschillend aanbod en het ligt daarom vooral aan wat je wil kijken.

Vooral voor gezinnen met kinderen is de streamingdienst een schot in de roos. Ook volwassenen die herinneringen willen ophalen en Marvel-, Pixar- en Star Wars-fans komen bij Disney Plus aan hun trekken.

Download Disney Plus in de Google Play Store (gratis proefperiode)

Geschreven door Michel van 't Klaphek | Auteur bij AndroidPlanet.nl

Freelance journalist (24) die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf. Bekijk mijn profiel

Nieuws

Disney Plus nieuws

Tips

Disney Plus tips

Reviews

Disney Plus reviews

Download onze app

Download onze app